Centenars de xiquets i xiquetes de Mislata participen en la primera edició de ‘Quina Festa’

L’Ajuntament organitza aquest festival infantil amb l’objectiu de visibilitzar a la infància i adolescència i promoure que la seua opinió s’escolte a la ciutat

Divendres passat, l’avinguda Gregorio Gea de Mislata es va omplir de xiquets, música i jocs per a celebrar la primera edició de ‘Quina Festa’, un festival organitzat per l’Ajuntament de Mislata, des de la regidoria d’Infància i Adolescència, amb la col·laboració de l’associació Quera. L’objectiu del festival era que els xiquets i xiquetes de la ciutat passaren una vesprada divertida amb multitud d’activitats i donar-los una major visibilització.

En aquest sentit, a part de la multitud de jocs i activitats que es van realitzar, una de les principals activitats que es va dur a terme durant la vesprada va ser ‘La bústia jove’. Un espai web disponible en la pàgina de l’Ajuntament per a rebre les preguntes i idees dels xiquets i xiquetes del municipi i que en aquesta ocasió es va traslladar fins a la pròpia avinguda. D’aquesta manera, els més xicotets i els adolescents van tindre l’oportunitat de preguntar directament tant a l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, com a la regidora d’Infància i Joventut, Lola Hortelano, que van contestar a tots els seus dubtes i suggeriments.

Bielsa va voler destacar la importància de “incloure als xiquets i xiquetes, i als adolescents, en part de la vida pública i en la presa de decisions de la ciutat”, remarcant que “un dels principals objectius és que els xiquets i xiquetes de Mislata tinguen garantit un futur millor”. Hortelano, per part seua, molt satisfeta pel gran èxit d’acolliment, va destacar el caràcter participatiu i de convivència entre majors i xicotets del festival.

El Consell de la Joventut va participar també en el festival acostant als xicotets la campanya ‘Juguem Lliurement’, a través de la qual s’ha aconseguit canviar els cartells de “prohibit jugar a la pilota” per uns altres més inclusius en els quals es promou el joc des del respecte als altres, i que pretenen recuperar l’espai públic perquè els xiquets puguen tornar a jugar al carrer respectant a les persones i els llocs.

D’altra banda, a més de realitzar una completa yincana de proves, els xiquets i xiquetes van poder participar en un concurs d’imants sota el lema ‘Crea la teua ciutat ideal’. La regidora d’infància i joventut i el regidor de Festes, Toni Arenas, van ser els encarregats d’entregar als tres guanyadors del concurs un xec regale de 50 euros per a poder canviar per material escolar en les papereries de Mislata.

Al llarg de la vesprada, els i les assistent van poder gaudir també de les actuacions de ball de diferents associacions i escoles de la ciutat, com Bkid, l’Associació Cultural Andalusa, Stylos, Balla amb la meua i el Club de Gimnàstica Rítmica Cabrioles. A més, els Clavaris de San Miguel van ser els encarregats de fer i repartir el berenar, que va consistir en 1.400 racions de xocolate acompanyat amb magdalenes valencianes. Una dada que mostra el gran èxit de participació que va superar amb escreix totes les expectatives.

La jornada es va tancar amb un castell de focs artificials del qual van poder gaudir tots els veïns de Mislata.

Deixa el teu comentari