Comença el programa “Cultura Jove” de la Regidoria de Joventut

Es posen a disposició de la gent jove entrades gratuïtes per a activitats culturals

La Regidoria de Joventut ha tornat a posar en marxa “Cultura Jove”, un programa per apropar la cultura a les persones joves de la ciutat de València. La iniciativa es compon de tres eixos fonamentals: l’oferta d’entrades gratuïtes per a espectacles culturals, els concerts a l’Edifici de Joventut i les beques per donar suport als joves artistes i creadors.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha anunciat que “hem adquirit entrades per a esdeveniments culturals de la ciutat per tal d’oferir-los de manera gratuïta a les persones joves i facilitar l’accés a una programació variada en arts escèniques, sessions de cinema, monòlegs, concerts i altres espectacles”. El pressupost destinat a la compra d’entrades és de 8.000 euros. Amb aquesta iniciativa, a més d’afavorir l’accés de les persones joves residents a València a les propostes culturals, donem suport al sector cultural local”. En aquest sentit, a través de Cultura Jove Entrades, també pretenem “incentivar el consum cultural i que aquest revertisca directament en les empreses i professionals de la cultura”.

Les persones joves interessades a entrar en els processos de sortejos d’entrades, que començaran cada dijous, han de seguir el perfil d’Instagram de la regidoria de Joventut (JoventutVLC), etiquetar a qui vulga que els acompanye, donar like (m’agrada) a la publicació i compartir en stories.

Aquest procés és indispensable realitzar-ho correctament, ja que si no es compleix un dels 3 requisits, la participació en el sorteig no serà vàlida. Dilluns posterior serà el dia escollit per a la realització del sorteig, perquè a la següent cap de setmana les persones agraciades pugan gaudir dels diferents esdeveniments programats. Els premiats rebran uns dies abans de cada activitat la confirmació amb l’entrada doble per l’agraciat i el seu acompanyant.

Ibáñez ha explicat que “tenim molt clar que els beneficis de la cultura, a l’igual que els de l’esport o els de l’oci saludable, són clau per al desenvolupament personal i col·lectiu de la població jove, a més de contribuir al seu benestar”. Per això, “la cultura centra l’atenció de les polítiques de Joventut i estem reforçant aquest programa, a l’igual que altres accions relacionades amb els cursos de formació o d’idiomes, l’atenció psicològica o les activitats d’oci alternatiu i saludable”.

D’altra banda, Cultura Jove està format pel programa Residències Artístiques i Culturals per a Joves, la convocatòria anual ja ha sigut aprovada, amb una dotació de 75.000 euros. Aquestes beques pretenen donar suport als projectes de joves artistes i creadors locals mitjançant una ajuda econòmica i la cessió de l’ús dels espais i equipaments municipals per al desenvolupament del procés de creació i la seua presentació final. Un altre dels eixos del programa és la realització de concerts al saló d’actes d’Espai Jove VLC, duts a terme per músics joves valencians de diferents estils, que es posaran en marxa properament.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.