Comença la campanya de vacunació contra la grip estacional

Està previst distribuir un total d’1.256.100 dosi als grups considerats de risc i que finalitzarà el 31 de gener de 2021

Aquest dilluns, 5 d’octubre, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comença la campanya de vacunació contra la grip estacional en la qual està previst distribuir un total d’1.256.100 dosi als grups considerats de risc i que finalitzarà el 31 de gener de 2021. 

Per províncies, a Castelló es distribuiran un total de139.478 dosi, a Alacant 451.296 dosi i a València 644.825 dosi. A elles cal sumar 20.500 dosi de reserva. La Conselleria de Sanitat ha adquirit 810.000 d’aquestes dosis i 446.100 a través d’un acord amb el Ministeri de Sanitat. 

Els grups de risc són similars als anys anteriors: persones majors de 65 anys i persones menors d’aqueixa edat però que tenen algun factor de risc, fonamentalment, malalties cròniques (malalts cardiovasculars, respiratoris, renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida), embarassades i personal de serveis essencials, no solament personal sanitari, sinó també altres professionals com a bombers, policia local, policia nacional, etc. 

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que enguany és especialment important que els grups de risc es vacunen contra la grip. S’han marcat com objectiu aconseguir la vacunació del 75% en persones majors de 65 anys i personal sanitari i d’un 60% en la resta de grups de població de risc. 

Per a facilitar la vacunació i fer-ho d’una manera segura s’han generat agendes en els centres de salut per a ordenar l’administració de la vacuna en els centres amb cita prèvia i que no hi haja risc per a les persones que es vacunaran. 

D’aquesta manera, s’ha començat ja a telefonar per a donar cita a les persones pertanyents a aquests grups de risc, i també es podrà demanar a través de l’app GVA+Salut i per internet a través de la pàgina web de la Comença la campanya de vacunació contra la grip estacional

Conselleria de Sanitat a partir d’aquest dilluns 5 d’octubre. 

La vacuna enfront de la grip ha demostrat durant molts anys que és segura i eficaç. Cal recordar que la grip és un procés banal en persones sense patologia, però pot provocar complicacions en persones amb patologies o en embarassades i les persones vacunades tenen un menor risc de patir complicacions.

Deixa el teu comentari