El Consell reforça l’escullera de la desembocadura del Xúquer

Les obres es duen a terme a petició de l’Ajuntament de Cullera per a evitar inundacions en el marge dret

CULLERA. 21-02-17. Evitar desbordaments en un tram del marge dret de la desembocadura del Xúquer. És l’objectiu de les obres de reforç de l’escullera en esta part del riu que estan duent-se a terme estos dies a Cullera per part de la Generalitat a petició del consistori que presidix Jordi Mayor.

L’actuació comprén un tros del camí de la Torre pel qual habitualment el riu sol desbordar-se amb facilitat en cas de fortes crescudes. De fet, durant els dos últims temporals de desembre i gener el consistori es va vore obligat a tallar en reiterades ocasions eixa via per prevenció.

El regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, ha negociat amb la Conselleria d’Obres Públiques l’actuació «perquè el punt és crític», valora, «cada vegada que ve una crescuda important».

El tram en el qual es treballa és d’uns 100 metres encara que el govern municipal exigirà que en el futur el reforç de l’escullera s’amplie. En este punt el riu està quasi a la mateixa altura que el camí i el mateix onatge que es genera pel pas de les embarcacions usuàries del port fluvial sol provocar que l’aigua se n’isca pel marge del camí. La situació s’agreuja en períodes de riuada.

El reforç es realitza amb pedres d’escullera de gran grandària amb la qual cosa es tracta d’igualar la protecció que ja existix en altres punts de la desembocadura, millor preparats per a resistir davant les envestides del Xúquer.

Mayor ha destacat que el consistori treballa braç a braç amb les Administracions superiors per a dur a terme aquelles actuacions que pal·lien els efectes de les riuades i els temporals marítims.

De fet, estos dies ja s’estan portant a terme els treballs de regeneració de les platges del sud afectades per l’onatge del passat mes de gener, una actuació de la qual s’encarrega la Demarcació de Costes de València.

Mayor ha destacado que el consistorio trabaja codo con codo con las Administraciones superiores para llevar a cabo aquellas actuaciones que palien los efectos de las riadas y los temporales marítimos.

De hecho, estos días ya se están llevando también a cabo los trabajos de regeneración de las playas del sur afectadas por el oleaje del pasado mes de enero, una actuación de la que se encarga la Demarcación de Costas de Valencia.

 

Deixa el teu comentari