Creu Roja ja supera en Comunitat Valenciana les 250.000 atencions a persones vulnerables

Quan encara no s’han complit dos mesos de la posada en marxa del Pla Creu Roja RESPON, l’Organització ha pogut atendre ja a més de 197.000 persones a la Comunitat Valenciana gràcies a la gran resposta social, del sector empresarial i les administracions públiques. Per a aconseguir aquesta magnitud, ha sigut clave la massiva implicació de la societat: empreses, mitjans de comunicació, institucions, socis de Creu Roja, personalitats del món de l’esport i la cultura, milers de ciutadans anònims.

El resultat d’aquest treball es deu sobretot gràcies al suport de les persones voluntàries de Creu Roja, que a la Comunitat Valenciana han aconseguit la xifra de 5.100. “Sentim molt orgull del nostre voluntariat. La seua resposta des dels primers dies ha sigut espectacular” ressalta Rafael Gandia, president de Creu Roja Espanyola en la Comunitat Valenciana.

També cal destacar especialment el suport de més de 650 empreses que ja han col·laborat amb el Pla Creu Roja RESPON a la Comunitat Valenciana durant aquests quasi dos mesos de marxa, “I l’aliança de la qual ha sigut imprescindible per a l’assoliment dels objectius”.
Entre altres xifres de l’actuació de Creu Roja cal destacar el trasllat de 92 persones afectades pel COVID-19 en 16 ambulàncies, la col·laborat en la instal·lació de 2 infraestructures hospitalàries temporals o albergs de persones sense llar, la realització de més de 107.000 telefonades de prevenció en salut o el lliurament de 67.200 béns de primera necessitat, sent un 80% aliments, superant àmpliament l’estimació inicial d’arribar a 2.500 famílies.

Comenta la notícia