CSIF destaca el descens de l’atur al octubre a la Comunitat Valenciana

CSIF destaca el descens de l’atur al octubre a la Comunitat Valenciana

El sindicat CSIF valora el descens de l’atur en 2.542 persones en la Comunitat Valenciana al tancament del passat octubre. La central sindical destaca que en aquest mes tradicionalment baixa la desocupació i reclama al Consell mesures urgents per a consolidar aqueixa millora i evitar una nova caiguda de l’ocupació. En aquesta línia demana la renovació dels al voltant de 6.200 sanitaris de reforç els contractes del qual expiren al desembre.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) recalca la importància del descens de l’atur en un context en el qual, com reflecteixen les dades d’octubre, fins a 420.359 residents en la Comunitat Valenciana continuen en situació de desocupació. El sindicat apunta que aqueix descens va en la directriu, encara que resulte una mica inferior, de l’experimentat a l’octubre del passat 2020, quan l’atur va baixar en 3.833 persones.

CSIF insisteix al Consell perquè aqueixa reducció de la desocupació no es convertisca en un fet puntual o que es vaja diluint, ja que la xifra de 2.542 aturats menys es queda en pràcticament un terç del descens de la desocupació registrada al tancament de l’anterior mes de setembre, quan va baixar en 6.673 persones en la Comunitat Valenciana. CSIF reclama més generació d’ocupació i que siga estable.

El sindicat recalca a la Generalitat que impulse la creació de llocs de treball amb, per exemple, ofertes d’ocupació pública que atenguen les necessitats reals de les diferents administracions. D’aquesta manera ha demanat negociar ja les que s’aprovaran en els pròxims anys en educació, amb la finalitat que siguen prou àmplies per a proporcionar l’atenció més individualitzada a l’alumnat.

CSIF posa l’accent en la situació dels al voltant de 6.200 professionals de la sanitat de reforç *covid renovats el 31 de maig i els contractes del qual expiren al desembre. La central sindical urgeix a Conselleria de *Sanitat al fet que anuncie la seua renovació immediata a causa de la precària situació que suporten les plantilles sanitàries, que es plasma en un increment de llistes d’espera per a ser atesa la ciutadania.

Deixa el teu comentari