CSIF pregunta a Sanitat per la seua previsió d’augmentar el nombre de places de Geriatria a l’haver solament deu

El sindicat urgeix a abordar amb rapidesa i personal especialitzat l’atenció a la vellesa en existir una dotació “del tot insuficient”

 El sindicat CSIF ha demanat per escrit a Conselleria de Sanitat que informe de la previsió que existeix d’augmentar el nombre de places de metge especialista en Geriatria. La central recorda el compromís fixat en l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana de “promoure l’envelliment actiu i saludable” i subratlla que, al mateix temps, la disponibilitat d’especialistes resulta del tot insuficient.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que a la Comunitat Valenciana solament existeixen deu places bàsiques públiques de metge especialista en Geriatria per a atendre una població d’al voltant de 900.000 persones que supera els 65 anys. Aquesta proporció d’un facultatiu especialista per cada 90.000 habitants contrasta amb la que recomana la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia en el seu Estudi de Qualitat en Geriatria, que és de quatre geriatres per cada 10.000 habitants igual o majors de 65 anys i de cinc geriatres per cada 10.000 habitants que superen els 75 anys d’edat.

CSIF, davant aqueixa greu escassetat de professionals especialistes, assenyala en el seu escrit a Conselleria que “l’atenció de la vellesa requereix d’un ambiciós programa sanitari específic i real, que ha d’abordar-se amb rapidesa i amb personal especialitzat amb la finalitat d’anticipar-nos als problemes futurs”. D’aquesta manera, podria afrontar-se “amb noves solucions integrals i estructurals” la falta de la imprescindible cobertura a la ciutadania.

La central sindical, amb l’objectiu de completar un estudi sobre les necessitats assistencials i de geriatres a la Comunitat Valenciana que està elaborant, ha demanat per escrit a Conselleria que explique quina previsió té d’augmentar el nombre de places de Geriatria i, si l’ha planificat, que detall quantes i en quin temps ho farà. També ha demanat dades sobre els departaments on estan situades les úniques deu places existents i a quins hospitals o àrees de salut estan donant cobertura.

Deixa el teu comentari