CSIF reclama a Sanitat ampliar la duració i horari de punts de vacunació

Pocs punts de vacunació i en horari reduït: la denúncia del sindicat CSIF en torn al protocol de Sanitat

El sindicat CSIF urgeix a Conselleria de Sanitat a ampliar la duració i l’horari dels punts de vacunació. La central sindical considera incomprensible que malgrat la nombrosa assistència ahir de ciutadans, l’Administració tanque hui a les 13,15 i no òbriga demà ni passat el situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, per exemple. 

Aquesta situació es repeteix en tota la Comunitat Valenciana, on demà solament obrin 12 punts i amb horari reduït. La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera totalment “insuficient” l’obertura decidida per Conselleria per a aquests punts de vacunació que atenen sense cita prèvia. El sindicat posa l’accent que per a poder garantir les dosis a la ciutadania els punts de vacunació, sobretot els de les capitals, on es concentra més població, han de romandre oberts durant tot el dia o fins i tot les 24 hores, i, com a mínim amb aqueix ampli horari, fins al 30 de setembre, que és la data assenyalada per la pròpia consellera per al seu tancament.

El sindicat assenyala com a fonamental “donar l’opció com més prompte millor a la vacunació al major número de població que encara no ha rebut alguna dosi, de manera que el que quede per a Atenció Primària a partir del 30 de setembre siga el mínim possible per a no continuar sobrecarregant als centres de salut i consultoris”.

CSIF lamenta que demà dijous únicament òbriguen 12 punts de vacunació a la Comunitat Valenciana (sis a la província d’Alacant, dues en la de Castelló i quatre en la de València), dels quals cap es troba situat en les capitals. A més, aqueixa obertura en alguns casos, com el de Sueca, es produeix únicament per una hora.

El sindicat continua assenyalant que el divendres la situació empitjora, perquè solament es produeix l’obertura de dos punts de vacunació, tots dos situats a la província d’Alacant (Santa Pola i Elda), en tota la Comunitat Valenciana. CSIF reclama que tots els punts romanguen oberts, amb un horari ampli i amb la màxima informació a l’usuari, en les pròximes setmanes, i que Conselleria destine els mitjans necessaris de personal perquè es produïsca aqueixa àmplia obertura i perquè es transmeta la millor informació al sindicat respecte a aqueixa atenció.

El sindicat, en aquest sentit, recorda la precarietat que pateix la sanitat valenciana, amb un dèficit estructural de 11.000 places que produeix un greu minvament de plantilles i una deterioració de l’atenció a l’usuari. La central sindical reclama solucions urgents i immediates que reforcen les plantilles.

Deixa el teu comentari