Cullera activa un dispositiu especial de seguretat pel Medusa

Visita Medusa Junta SeguretatCULLERA. 12-08-15.L’ajuntament reforça la presència policial i recomana als assistents que usen l’AP-7 per a evitar el col•lapse de l’A-38

. Cullera activa a partir d’este dijous un dispositiu especial de seguretat amb motiu de la celebració del Medusa Sunbeach Festival, un esdeveniment per al qual es preveu una assistència superior a les 30.000 persones. El festiva coincidix, a més, amb el cap de setmana de major afluència a la capital turística, per la qual cosa el consistori ha volgut reforçar la presència policial.

El dispositiu de la Policia Local se centrarà especialment en la regulació del tràfic per a garantir el correcte funcionament del festival. Al mateix temps, el reforç en el nombre d’agents en el carrer permetrà atendre amb garanties les necessitats ciutadanes habituals, al marge del propi Medusa.

La seguretat estos dies en la ciutat es vorà incrementada a més amb presència reforçada de la Guàrdia Civil i d’efectius de la Policia Autonòmica. Sobre este tema, el consistori ha celebrat al llarg d’estes setmanes dues Juntes de Seguretat per a ultimar els detalls de seguretat. L’última va tindre lloc ahir, dimarts, presidida per l’alcalde, Jordi Mayor. El primer edil va aprofitar per a visitar in situ la zona on es desenvoluparà el festival en els terrenys del Manhattan.

En la trobada es va supervisar per part del consistori i de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat el Pla de Seguretat de l’esdeveniment, elaborat pels organitzadors, i que ha rebut el vistiplau.

La seguretat a l’interior del recinte és a càrrec de la pròpia organització i comptarà amb la col•laboració de Protecció Civil, que rebrà reforços de diferents agrupacions valencianes, entre elles la de Puçol, Montcada, Safor-Oliva, Algorfa, Rojales, Rafelcofer, Sueca, Beniparrell, Alginet o Manises. La Policia Local, per la seua banda, controlarà els exteriors. S’establirà un dispositiu especial de tràfic.

Reforç de l’aparcament

També s’han reforçat les places d’estacionament amb l’habilitació d’un aparcament amb capacitat per a 1.450 vehicles al costat del Pont de la Bega sobre una superfície de 33.000 metres quadrats.

L’assistència sanitària també està garantida a l’interior del recinte, amb la instal•lació d’un hospital de campanya, dues ambulàncies SVB i una altra UCI. Així mateix, hi hauran punts d’assistència sanitària en el recinte.

L’Ajuntament de Cullera recomana als assistents al Medusa que utilizen l’AP-7 (eixida Favara) per a arribar fins a la ciutat i accedir al recinte amb l’objectiu d’evitar el col•lapse de la A-38 i la N-332 pel nord, per la qual cosa es demana que se circule pels accessos sud.

La major afluència s’espera a partir del divendres al migdia, coincidint amb l’actuació dels artistes de major renom que configuren el cartell del Medusa. L’esdeveniment s’allargarà fins al diumenge i s’espera que tinga un impacte econòmic superior al milió d’euros a la ciutat.

Deixa el teu comentari