Cullera convertirà la Casa de l’Ensenyança en un centre de recursos estratègics per al turisme

L’ajuntament obté finançament europeu i preveu destinar al voltant d’un milió d’euros al projecte

L’Ajuntament de Cullera convertirà la Casa de l’Ensenyança en un centre de recursos estratègics per al turisme. El consistori ha obtingut quasi mig milió d’euros de finançament europeu a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) per a concloure la reforma de l’emblemàtic edifici.

D’esta forma, s’activa una de les grans apostes de l’equip de govern: convertir este espai en un centre de recursos estratègics, formatius i culturals, amb especial èmfasi en el principal sector econòmic local.

L’alcalde, Jordi Mayor, ha valorat molt positivament este assoliment que permetrà la reforma de la primera, la segona i la tercera planta, actualment inutilitzades, ja que l’edifici solament està en ús en la seua planta baixa on alberga una sala d’exposicions i el Museu Faller, espais oberts a inicis d’esta legislatura.

Mayor ha avançat que, encara que el projecte definitiu està ultimant-se, la Casa de l’Ensenyança «es convertirà en el gran espai destinat al desenvolupament econòmic de la ciutat». Hi haurà sala multiusos, despatxos, sales de reunions, un arxiu i un viver d’empreses, entre altres funcionalitats.

«Serà un lloc per a la formació, la gestació de nous projectes empresarials, la planificació econòmica i també per a la cultura, amb especial èmfasi en el turisme», ha declarat el primer edil cullerenc.

La intenció és que, a més, la Casa de l’Ensenyança albergue en la seua tercera planta l’Arxiu Històric Municipal, que en l’actualitat es troba en unes instal·lacions que no s’ajusten a les necessitats d’este servici fonamental.

El projecte del Centre de Recursos Estratègics, Formatius i Culturals és un dels més ambiciosos dels últims temps i pretén cobrir un buit històric en este camp. «Cullera necessita un centre que s’erigisca en el ‘cervell’ on emprenedors, món acadèmic i l’Administració pública puguen compartir experiències i treballar junts de forma estratègica en el desenvolupament econòmic de la ciutat», ha manifestat Mayor.

El consistori cullerenc també ha sol·licitat l’1,5 cultural per a completar el finançament de les obres, que també comptaran amb recursos econòmics municipals.

Edifici històric

La Casa de l’Ensenyança és un monument construït durant el regnat de Carles IV, en 1793. Va albergar un dels primers col·legis públics d’Espanya i al llarg de la història ha tingut diversos usos, com el de Museu Arqueològic, centre de salut o seu de l’Oficina de Turisme. Actualment, després d’una remodelació parcial, acull una sala d’exposicions i el museu de les falles.

Deixa el teu comentari