Cullera demana a l’hospital que òbriga un nou centre d’hemodiàlisi

Reunió amb gerent hospital 1 L’Ajuntament de Cullera ha traslladat formalment al Departament de Salut de la Ribera la petició que es reòbriga el Centre d’Hemodiàlisi que va funcionar fins a finals de l’any passat, quan es van clausurar les instal·lacions. Es tracta d’una de les reivindicacions dels pacients de la qual el consistori s’ha fet ressò.

En una reunió mantinguda en el consistori este dijous per part de l’alcalde, Jordi Mayor i de la regidora de Sanitat, Amparo Jover, amb el gerent de l’hospital comarcal, Manuel Marín, les autoritats locals van presentar un projecte per a la reobertura d’este servici  sanitari en les instal·lacions de l’antic centre CEDIAT del carrer Sueca, de propietat municipal.

Mayor va plantejar la necessitat que esta prestació torne a la ciutat, on habitualment uns 15 pacients reben tractament, xifra que es dispara fins al centenar en els mesos d’estiu.

Per la seua banda, Colubi va recordar que les queixes se centren en les deficiències pel sistema de transport —del que és responsable la Conselleria—, el qual obliga als malalts renals a desplaçaments i llargs temps d’espera en haver de ser ara dialitzats a Alzira.

El projecte plantejat per part de Cullera passa per cedir el citat immoble a l’hospital perquè implante en el mateix una unitat d’hemodiàlisi. Esta romandria oberta entre setmana, de manera que es podria donar atenció a tots els pacients de la localitat sense necessitat que estos hagen de traslladar-se fins a Alzira.

L’espai oferit pel consistori dins d’este edifici compta amb una sala d’hemodiàlisi per a cinc llocs, despatx, zona de magatzem i diversos espais equipats per a servicis. No obstant açò, si fóra necessària una superfície major, cap la possibilitat de cedir l’ús de la superfície de l’immoble que es precise.

Les actuals instal·lacions necessitarien millores, segons va admetre Marín, qui es va comprometre a estudiar la possibilitat de reobrir el centre.

El primer edil va recalcar que la reobertura és «fonamental per a millorar la qualitat de vida dels malalts renals de Cullera i la Ribera Baixa» i espera que a partir d’ara s’òbriga una «línia fluïda de col·laboració» entre el municipi i el Departament de Salut.

Manteniment dels consultoris

D’altra banda, l’edil de Sanitat va traslladar a Marín les deficiències en el manteniment dels consultoris locals registrades durant els últims temps i va exigir als responsables sanitaris que les arreglen, al que Marín va accedir.

Colubi també va plantejar que s’augmente el nombre d’especialitats en el Centre Sanitari Integrat de Cullera.

Deixa el teu comentari