Cullera elimina la taxa de 1.050 € de la residència i els usuaris només pagaran una part de la pensió

La Generalitat duplica l’aportació econòmica per a sostindre el servici i amb l’estalvi l’ajuntament realitzarà la tercera fase de reforma

portes-obertes-residencia-2CULLERA. 21-12-16. La recuperació de drets socials en la qual està embarcada el govern municipal de Cullera ha fet hui un nou pas de gran importància. A partir del pròxim 1 de gener l’ajuntament de la localitat suprimirà la taxa privada de 1.050 euros mensuals imposada per l’anterior executiu del Partit Popular als usuaris de la residència de la Tercera Edat.

L’anunci l’ha fet este matí l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant la jornada de portes obertes de la Residència Municipal de la Tercera Edat. El primer edil ha detallat que a partir del 2017 els residents solament pagaran una part de la seua pensió. «És un sistema més just que possibilita que qualsevol persona, cobre el que cobre, puga accedir a este servici bàsic», ha afirmat Mayor.

A més, l’alcalde ha anunciat que els usuaris es quedaran íntegrament amb les pagues extres, «la qual cosa suposa un xicotet respir per a estes economies que no són, precisament, pròsperes».

Amb esta mesura, Mayor ha defensat que l’atenció a les persones majors «deixarà de ser un privilegi» i s’estén a tota la ciutadania, ja que es posa fi a un sistema de taxes «discriminatori» mitjançant el qual solament les rendes més altes podien accedir al servici.

El nou sistema serà possible gràcies a l’acord al qual han arribat el consistori i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Mónica Oltra. L’Administració autonòmica pràcticament duplicarà en 2017 l’aportació econòmica que realitza a Cullera per al sosteniment de la residència municipal, ha precisat la regidora de la Tercera Edat, Francesca Ortiz.

D’esta manera, l’aportació municipal es reduirà i amb l’estalvi l’ajuntament afrontarà les obres de la tercera fase de la residència en les quals es rehabilitarà un ala de l’edifici que actualment està en desús, ha continuat dient l’edila.

Cost zero

Quan la residència complete les 38 places de la seua capacitat —actualment té una trentena d’usuaris— «el cost per a les arques municipals serà pràcticament zero», calcula Ortiz.

En un altre ordre de coses, a principis de l’any pròxim l’ajuntament escometrà millores en el pati de la residència per a adequar-ho a les necessitats dels ancians que viuen en estes instal•lacions.

Amb esta nova mesura, es consolida l’aposta municipal per una residència pública, universal i en condicions per a garantir l’assistència al col•lectiu de la Tercera Edat. El consistori ja va evitar el tancament del servei en 2015 —planejat per l’anterior Administració— en posar en marxa un pla de rehabilitació de les instal•lacions, que no complien la normativa.

Deixa el teu comentari