Daniele Gatti debuta en Les Arts amb la ‘Messa da Requiem’, de Verdi

El prestigiós director milanés dirigeix la monumental partitura de Verdi els dies 1 i 2 de juliol a l’Auditori  

Eleonora Buratto, Sonia Gannasi, Fabio Sartori i Michele Pertusi conformen la nòmina de solistes que acompanyen el Cor de la Generalitat i a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

Daniele Gatti, una de les grans figures de la direcció orquestral, clausura la programació d’abonament del Palau de les Arts amb ‘Messa da Requiem’, de Giuseppe Verdi, en una doble sessió de concerts els dies 1 i 2 de juliol a l’Auditori.

El cotitzat mestre dirigeix per primera vegada el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en una de les partitures més enlluernadores i estremidores del repertori, per a la qual Les Arts ha reunit un quartet solista de referència: la soprano Eleonora Buratto, la mezzosoprano Sonia Gannasi, el tenor Fabio Sartori i el baix Michele Pertusi.

Consagrat com un dels directors més excepcionals de la seua generació, Daniele Gatti és actualment titular de l’Òpera de Roma i assessor artístic de la Mahler Chamber Orchestra. 

En la seua dilatada trajectòria, el director milanés ha ocupat llocs de rellevància en formacions com la Concertgebouw d’Àmsterdam, l’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, la Royal Philharmonic de Londres o l’Orquestra Nacional de França, i en teatres de prestigi com el Covent Garden londinenc, el Comunale de Bolonya i l’Òpera de Zuric.

Nom imprescindible als auditoris, teatres i festivals de més rellevància en el circuit internacional, Daniele Gatti treballa habitualment amb les orquestres més prestigioses, entre les quals destaquen, entre d’altres, les filharmòniques de Berlín i Viena, la Simfònica de la Bayerischer Rundfunk, la Filharmònica de la Scala, la Staatskapelle de Dresden i la Gewandhausorchester de Leipzig.

Rèquiem

Per al seu debut a Les Arts, Daniele Gatti ha triat una de les obres mestres del repertori sacrosimfònic, a més d’una de les pàgines de més exigència per als seus intèrprets, que necessita uns cossos estables de gran solvència.

Sovint titllada de poc religiosa en la seua concepció, Verdi va plasmar en la  ‘Messa da Requiem’ una profunda i intensament dramàtica reflexió sobre la condició de la vida humana i la seua transcendència. 

En aquest sentit, el director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega, assenyala que el ‘Rèquiem’ de Verdi suposa una experiència musical extraordinària i colpidora, que ofereix, alhora, un cant a l’esperança, “que és la millor forma per a tancar una temporada que Les Arts ha dedicat a la resiliència de l’ésser humà”.

L’Auditori acollirà dos concerts amb la ‘Messa da Requiem’, sota la direcció de Daniele Gatti, el dijous 1 i el divendres 2 de juliol. Els preus de les localitats oscil·len entre 40 i 60 euros. 

Les Arts dedica aquest concert a la memòria de Helga Schmidt (1941-2019), impulsora i primera intendenta i directora artística del teatre.

Deixa el teu comentari