DECLARACIONS DE RAÜL ROSELLÓ, Secretari Intercomarcal d’UGT PV sobre valoració de les dades de l’atur d’agost 2021 a la Ribera.

El mercat laboral de la Ribera continua marcat per la temporalitat i per l’absència d’una recuperació clara.

És imprescindible escometre reformes

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’agost del 2021 a la Ribera, s’ha situat en 24205 persones, és a dir, 687 aturats més que el mes de juliol, un incremeno mensual del 2’92%.

Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en aquest mes 338 aturats menys que el mateix mes del 2020 el que suposa un descens de desocupació anual del 1’38%.

Quant a la contractació, s’han registrat 7980 contractes a l’agost 2021, la qual cosa ha suposat 1412 contractes més que en el 2020 és a dir un 21’50% d’increment interanual. Per gèneres, 3263 han sigut a dones (40’89%) i 4717 a homes (59’11%). La contractació indefinida mensual és de 549 contractes i la contractació temporal és de 7431 contractes el que significa un 6’88% en indefinits i la temporal un 93’12%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 74’44% a jornada completa i un 25’56% a temps parcial.

Les dades del Servei Públic d’Ocupació relatius a l’atur registrat del mes d’agost a la nostra comarca registren la tendència habitual del moment: el mes tanca amb un increment de l’atur, a causa de la temporalitat del mercat laboral que patim.

En aquest sentit, Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV assenyala que “aquestes dades reflecteixen la persistència d’un mercat laboral amb els mateixos defectes prepandèmics i en el qual encara no s’albira una recuperació clara. Seguim instal·lats en l’estacionalitat i en la contractació temporal, per la qual cosa es fa fonamental un canvi de model productiu, basat en un turisme de qualitat, en una indústria forta i en una economia verda. Aqueix objectiu requereix de compromisos a mitjà i llarg termini en polítiques econòmiques que prioritzen la indústria, el desenvolupament tecnològic, la innovació, i la transició a un model de creixement necessàriament més respectuós amb el medi ambient”.

Per a Roselló: “és fonamental una pujada del SMI, que augmentarà el consum i per tant la creació d’ocupació i el creixement econòmic”.

Deixa el teu comentari