El Barri de Santa Bàrbara prepara un cicle de conferències i una web de la Festa de la Mare de Déu de la Salut

Algemesí ha presentat el programa d’actes dels Festes a la Mare de Déu de la Salut 2016 així com la web en la qual es difondrà tot allò relacionat amb la festa. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, el regidor de Cultura, Pere Blanco, i el president dels festers del Barri de Santa Bàrbara, Juan Trull, juntament amb representants del Patronat de la Festa han sigut els encarregats de presentar el programa amb algunes novetats.

La web dissenyada exclusivament per a la festa recorre sota el nom www.festapatrimonialgemesi.com tots els actes que se celebraren des del 29 d’agost fins al 18 de setembre, dia en el qual finalitzen les festes.

A més inclou una ressenya sobre les processons dels dies 7 i 8, així com una descripció de cadascun dels elements que la formen.
Respecte al programa d’actes, els festers del barri de Santa Bàrbara, encarregats de preparar enguany les festes, han posat l’accent en els ja tradicionals “Assajos pel poble” en els quals les diferents danses assagen en carrers i places de la ciutat.

Es pretén enguany involucrar als veïns i convertir l’assaig en una festa de carrer. “Volem que tots puguen gaudir, d’una manera o d’una altra, de les festes” ha indicat Juan Trull.

El president dels festers també ha assenyalat que traient els assajos al carrer transmetem que la nostra festa no és improvisada, sinó que hi ha gent que es prepara durant temps per a açò.

La Festa de la Mare de Déu de la Salut tindrà enguany un tancament diferent, ja que s’han convocat tres conferències que se celebraren els dies 12, 13 i 14 de setembre i que relacionaren la festa d’Algemesí amb altres celebracions valencianes com el Misteri d’Elx o el Sexenni de Morella. També es farà una xarrada sobre la imatge de la Mare de Déu.

Per la seua banda, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, ha agraït al Patronat de la Festa la seua preparació cada any i ha destacat la suma d’esforços de la societat civil i les institucions per a mantenir la tradició “que seria impossible sense la participació de tots de forma anònima i desinteressada”. Finalment, Trenzano ha convidat a tots a visitar Algemesí el pròxim mes de setemb

Deixa el teu comentari