El col·lectiu local de Xúquer Viu Sumacàrcer va organitza una jornada matinal vora el riu

El passat dissabte 5 de gener el col·lectiu local de Xúquer Viu va organitzar una Jornada matinal en la zona recreativa de l’Esgoletja (Sumacàrcer). Estava destinada a xiquets i joves, i es pretenia que passaren una bona estona divertint-se en este espai natural a vora el riu, que en estiu és molt utilitzat i on ara a penes va ningú.

Este col·lectiu local, que es va crear l’any passat, és una fillola de Xúquer Viu i entre els seus objectius, pretén escampar a nivell local el missatge de la importància que té el riu, i que la gent estime i respecte el seu entorn, en especial els més joves que heretaran un medi natural millor o pitjor segons ens comportem amb ell. Aquest concepte de col·lectiu per treballar localment és una de les propostes que la plataforma Xúquer Viu afegeix per desenvolupar el concepte de “Xuquervivència”. Concepte per divulgar la importància de conservar i gaudir d’un entorn privilegiat com el nostre riu.

Aprofitant un xicotet desnivell es va muntar una tirolina que va fer les delícies de tots. Hi hagué un taller de muntatge de casetes per a rates penades i posteriorment es van penjar en els arbres, a fi d’ajudar a la reproducció d’estos animals que consumeixen tants insectes. Hi hagué un joc de pistes i un altre per a conèixer els animals i plantes de l’entorn, que van estar molt animats.

A pesar de la geloreta del matí, poc a poc anà suavitzant-se la temperatura i va anar acudint més gent fins a ajuntar-se uns 40 xiquets i joves, que vingueren sols o acompanyats dels seus pares.

Esta primera jornada vora riu ha sigut un èxit i el col·lectiu pretén fer-ne una cada trimestre fent les adaptacions que consideren més oportunes.

Deixa el teu comentari