El concurs de Paella de Cullera tornarà a celebrar-se al maig i tindrà preselecció local

La FEHV i l’associació d’hostalers local s’impliquen en l’organització del certamen

jurado-paella-de-cullera-2016CULLERA. 16-12-16. El Concurs Nacional de Paella de Cullera tornarà a celebrar-se al maig del 2017. Així ho ha comunicat hui l’ajuntament de la localitat, que al principi havia considerat la possibilitat que el certamen fóra biennal. No obstant això, la repercussió i l’acceptació del plat han motivat esta decisió.

La data triada per a esta ocasió serà el 23 de maig tot i que com a principal novetat el concurs s’obrirà als hostalers locals. De fet, es realitzarà una preselecció amb restauradors de Cullera els guanyadors de la qual passaran a la final de maig.

D’esta manera, es vol donar protagonisme a l’hostaleria local després que la primera edició se centrara únicament en restauradors d’altres localitats amb l’objectiu de donar a conéixer el plat fora de Cullera, meta que segons ha explicat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, s’ha aconseguit satisfactòriament.

A més, la mateixa associació local d’hostaleria i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV) s’implicaran en l’organització del concurs, ja que el consistori desitja que tot el protagonisme siga per al sector.

«L’hostaleria ha de fer seu el concurs, que és per al que es creà el plat i el certamen per part de l’ajuntament i del pare de la idea, Salvador Gascón», ha ressaltat l’alcalde.

Per la seua banda, el president local dels hostalers, Juan Femenía, ha ratificat l’interés del sector per implicar-se en un certamen que a més servix per a promocionar la marca turística Cullera i dotar-la d’atributs positius. «Volem que quan es parle de Cullera es pense en turisme gastronòmic de qualitat», ha apuntat.

Balanç positiu

Per la seua banda, Salvador Gascón, ànima mater del concurs, ha fet un balanç positiu del recorregut que ha tingut fins ara el plat que ell mateix va crear. «Els turistes s’han interessat enguany per provar la nova recepta», comenta, «i s’han mostrat satisfets pel fet que s’utilitzen en la seua elaboració productes de km 0 de la llotja i dels camps de Cullera».

El prestigiós gastrònom ha valorat que la recepta haja contribuït a situar Cullera en el mapa nacional de les destinacions turístiques gastronòmiques de qualitat, «amb la qual cosa s’ha aconseguit crear un fet diferencial respecte als nostres competidors».

El primer Concurs Nacional de Paella de Cullera tingué lloc el passat 24 de maig amb l’assistència d’importants personalitats de la gastronomia nacional com ara Quique Dacosta. Casa Granero (Serra) fou el guanyador.

La Paella de Cullera és una nova creació culinària que s’emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, fomenta els productes locals i tracta d’atraure els amants de la bona taula, un perfil de visitant amb poder adquisitiu mitjà-alt.

La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d’escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d’oliva d’Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebre roig i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar són de la llotja de la ciutat.

Deixa el teu comentari