El Consorci Ribera i Valldigna augmenta en un 43% la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics en 2020

Gràcies al seu conveni amb la plataforma Recyclia optimitzen la recollida dels RAEEs d’origen domèstic recollits en la xarxa d’ecoparcs

L’ús dels aparells electrònics s’ha estés a nivell global, cada vegada hi ha més tecnologia i els seus residus impliquen un problema cada vegada major a causa del seu alt poder contaminant, per això és molt important fer-ho de manera adequada.

La xarxa d’Ecoparcs i Ecomòbils del Consorci Ribera i Valldigna va recollir i va remetre per al seu reciclatge a diferents gestors autoritzats un 43% més de residus d’aparells elèctrics i electrònics durant 2020 respecte a les dades de 2019.

La ciutadania de la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Valldigna va depositar en els 26 ecoparcs fixos i 3 mòbils del Consorci, un total de 1.717 Tones de residus d’aparells elèctrics i electrònics, que, gràcies a aquest gest ciutadà, es podran reciclar adequadament, reaprofitar components i convertir-se en nous recursos.

Aquest èxit en la recollida i tractament d’aquest tipus de residus, ha sigut possible, entre altres raons, gràcies el seu conveni amb la plataforma RECYCLIA, encarregada de la gestió d’aquest tipus de residus a nivell nacional.

Aquest acord directe permet que tant el CRiV com RECYCLIA optimitzen la recollida dels RAEEs d’origen domèstic recollits en la xarxa d’ecoparcs, així com per a conjuminar esforços en les accions de comunicació, divulgació i educació ambiental.

En total, la xarxa d’Ecoparcs i Ecomòbils del Consorci ha recollit durant 2020, 37.688 Tones de residus, el que suposa un augment en la recollida d’un 15% respecte a 2019.

Tant el CRiV com l’entitat RECYCLIA pretenen millorar els sistemes de recollida i tractament de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics, fomentant l’Economia Circular per a aprofitar els components adequats per a fabricar altres productes reciclats, i tractar adequadament aquest tipus de residus per a protegir el medi natural de la Ribera i la Valldigna.

Deixa el teu comentari