El Departament de La Ribera i l’Institut de Biomecànica impulsaran conjuntament la investigació i la formació

Han firmat un conveni de col•laboració per a desenvolupar activitats científiques i tecnològiques orientades a millorar la qualitat de vida de les persones, especialment dels pacients fràgils.

• Es preveu dur a terme activitats científiques i tecnològiques en àmbits com el de la rehabilitació, l’otorinolaringologia o les caigudes en ancians.

• L’acord també contempla la planificació i organització d’accions formatives, així com el desenvolupament conjunt de difusió cientificotècnica centrades en l’aplicació de la valoració biomecànica en l’àmbit sanitari.

El Departament de Salut de La Ribera i l’Institut de Biomecànica de València (IBV) han firmat un conveni de col•laboració per a impulsar conjuntament la investigació, la innovació biomèdica i clínica i la formació.

Este acord contempla la realització de treballs d’investigació, desenvolupament tecnològic, innovació, transferència tecnològica, formació i informació dirigits a la millora de la qualitat de vida de les persones, així com altres projectes que es concretaran a través de diferents convenis específics.

En concret, es preveu dur a terme activitats científiques i tecnològiques en els àmbits de la rehabilitació i l’otorinolaringologia, així com el relacionat amb les caigudes en ancians; algunes d’estes activitats s’espera poder materialitzar-les en forma de projectes concorrent conjuntament a pròximes convocatòries de les ajudes Horizonte 2020 –Programa de nivell europeu que finança projectes d’investigació i innovació de diverses àrees temàtiques-.

L’acord també contempla la planificació i organització d’accions formatives, així com el desenvolupament conjunt d’accions de difusió cientificotècnica centrades en l’aplicació de la valoració biomecànica en l’àmbit sanitari.

Segons ha afirmat el Dr. Juan Ramón Doménech, coordinador del Pla d’Atenció al Pacient Crònic del Departament de Salut de La Ribera, “entenem que els pacients fràgils, és a dir, aquells que presenten més riscos de què les seues patologies progressen a la cronicitat amb la consegüent pèrdua de funció i autonomia, són els que més poden beneficiar-se d’este conveni de col•laboració amb l’IBV; des de molts aspectes però en particular pel que fa a la incidència de caigudes, molt elevada en la població major, amb conseqüències catastròfiques en termes personals i sociosanitaris”.

De la mateixa manera, el director de Continuïtat Assistencial del Departament de Salut, Dr. Vicente Palop, ha destacat “l’oportunitat que representa per als nostres professionals, el poder participar en projectes d’investigació integrats en la pràctica assistencial, junt amb una entitat d’àmplia experiència en tecnologia aplicada a la salut com és l’IBV”.

“Amb la firma d’este conveni de col•laboració fem un pas més en la nostra política d’impulsar un ambient d’investigació en el nostre Departament de Salut, com a element fonamental per al progrés del sistema sanitari, en benefici de la salut i la qualitat de vida dels ciutadans”, ha afirmat el Dr. Palop, qui ha afegit que “esta via de col•laboració s’inicia, a més, en un moment en què el Departament de Salut de La Ribera es troba en ple desenvolupament de programes assistencials individualitzats i adaptats als diferents grups de població segons les seues necessitats”.

Per la seua banda, el director d’Innovació en Valoració Biomecànica de l’IBV, David Garrido, hi ha assenyalat que “l’activitat investigadora que desenvolupem en el camp de la innovació biomèdica i clínica necessita la imprescindible col•laboració amb professionals i hospitals. Amb este conveni pretenem reforçar la capacitat de l’IBV i servir de suport al Departament de Salut de La Ribera per a desenvolupar i participar conjuntament en projectes d’investigació”.

Institut de Biomecànica de València (IBV)

L’Institut de Biomecànica de València (IBV) és un centre tecnològic que estudia el comportament del cos humà i la seua relació amb productes, entorns i servicis que utilitzen les persones.

Concertat entre l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i la Universitat Politècnica de València (UPV), este centre combina coneixements provinents de la biomecànica i l’ergonomia o l’enginyeria emocional i els aplica a molt diversos àmbits amb l’objectiu de millorar la competitivitat del teixit empresarial a través del benestar de les persones.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.