El dissabte 1 de desembre se celebrarà la 5a Marató de Donació de Sang a La Gallera

S’ha celebrat este matí al Saló Daurat de La Gallera la roda de premsa de presentació d’esta activitat solidària organitzada pel Círculo La Gallera Jove, el Círculo Alzireño i el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir i Edicions Bromera.

A la presentació han assistit l’alcalde, Diego Gómez, el president del Círculo Alcireño, Salvador Collado, el president del Círculo La Gallera Joven, Pepe Llinares, la vicedegana de la Facultat d’Infermeria de la UCV, la Dra. Cristina Ferrer, i el cap de Servei d’Hemodonació del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, el Dr. Roberto Roig.

El Dr. Roberto Roig ha insistit en la “necessitat de sang per a les diferents intervencions mèdiques que es poden donar i, com que és un producte que no es pot fabricar, depenem de la solidaritat de la gent”. Però ha animat que siga una solidaritat diària perquè els malalts “no tenen vacances” en el sentit que tots els dies fa falta sang, siga o no festiu. Els serveis mèdics de la Comunitat Valenciana necessiten l’abastiment diari de sang donada per 600 persones. Tot i que el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana es troba en bones condicions, ha apel·lat a la ciutadania i a les institucions a fer pinya, fomentant la solidaritat diària perquè l’estoc es mantinga en bon estat.

La Dra. Cristina Ferrer ha comentat que la UCV col·labora per la importància de fer este tipus d’esdeveniments per a ajudar a mantindre o salvar la vida de les persones. Ha agraït al Círculo La Gallera Joven pel seu treball i ha animat la ciutadania a col·laborar amb esta iniciativa per la necessitat de sang diària.
Pepe Llinares ha manifestat que esta és una més de les iniciatives solidàries que organitza el Círculo La Gallera Joven i ha agraït a tots els col·laboradors la seua implicació i ha animat la gent a acostar-se a un dels edificis més emblemàtics de la ciutat perquè esta cinquena edició, que coincidix amb el 135 aniversari del Círculo Alzireño, siga un nou èxit.

Per últim, l’alcalde, Diego Gómez, ha agraït als joves la seua tasca per tal de visibilitzar La Gallera com a centre solidari, a banda de la seua vessant cultural i festiva del dia a dia. “Des de l’Ajuntament donem suport des del principi a esta iniciativa perquè considerem que hem de tindre una visió d’Alzira solidària, amb una solidaritat que hem de fer en el dia a dia”, ha assenyalat l’alcalde.

Els requisits mínims per a poder donar són tindre entre 18 i 65 anys, gaudir d’un bon estat de salut i no acudir a donar en dejú. Les extraccions de sang seran realitzades per personal especialitzat del Centre de Transfusions a La Gallera d’Alzira (c/ Escoles Pies, núm. 1) en horari de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Totes les persones que acudisquen a donar sang rebran un obsequi de la Universitat Catòlica de València i d’Edicions Bromera, en agraïment per este gest solidari.

En xarxes socials es podrà seguir la marató amb les etiquetes #maratonsangrealzira i #objetivosangre

Deixa el teu comentari