El Festival Spanish Brass Alzira està d’aniversari

En 2021 se celebren 20 anys de l’inici d’una aventura musical que cada estiu inunda la localitat valenciana d’Alzira de música.

Impulsat des de l’Ajuntament d’Alzira, la Societat Musical d’Alzira i Spanish Brass, aquest festival s’ha convertit -després de dues dècades- en un vertader referent per als amants dels instruments de vent metall.

L’edició d’enguany, encara condicionada pels efectes de la pandèmia, compta fonamentalment amb professors i artistes de la magnífica escola espanyola de vent metall, els qui estaran acompanyats d’altres artistes internacionals.

La part concertística del festival inclourà 7 actuacions, començant amb el concert d’obertura el 29 de juny a càrrec de Spanish Brass acompanyats del trompetista estatunidenc Adam Rapa, el pianista italià Lucca Dell’Anna i el percussionista gadità Pablo Domínguez.

El programa, Our Spanish Heart, és un tribut al recentment desaparegut Chick Corea.

El 30 de juny Rumbau Grup de Metalls i Spanish Brass, dirigits per Bernat Ríos realitzaran el concert de presentació del

CD Music for Brass Quintet by Gregory Fritze.

El dijous 1 de juliol comptarem amb la Balkan Pardise Orchestra, una formació integrat per joves instrumentistes, algunes de les quals han sigut alumnes del festival.

El divendres 2 de juliol hi haurà un concert vespertí protagonitzat pel SBALZ Júnior Brass Ensemble, dirigit pel músic francés Thierry Caens; mentre que el concert nocturn estarà a càrrec de l’Euskadi Brass, dirigits per Alberto Urretxo, que presenten el projecte Passejos Sonors, inspirats pel Philip Jones Brass Ensemble.

El duo format per Miguel González a la trompa i Neus Pérez al piano, que comptarà amb la col·laboració especial del cantant Marc García, es realitzarà el 3 de juliol a la vesprada. Aqueixa mateixa nit es realitzarà el concert de clausura amb la participació dels professors del festival i els percussionistes Javier Sanchis i Juanjo Garcerá, tots ells sota la direcció del mestre Thierry Caens.

Enguany, de manera excepcional, els concerts nocturns es realitzaran al Pati del CEIP García Lorca, mentre que els concerts vespertins seran en el marc habitual del festival, el Claustre de la Casa de la Cultura d’Alzira.

A més, de l’1 al 3 de juliol la Locomotora Jazz Band realitzarà actuacions en diversos punts de la ciutat.

Classes
A més dels concerts, la part docent és el segon dels pilars que sustenta el festival.
La vintena edició del SBALZ comptarà amb els trompetistes:
Adam Rapa, Roberto Bodí, Luis González, Carlos Benetó i Juanjo Serna; els trompes Luis F. Núñez, Javier Bonet i Manuel Pérez; els trombons Alberto Urretxo, Carlos Gil i Inda Bonet, i la màster class de trombó de Félix García Peñarrubia; i els tubes Óscar Abella, Vicente López i Sergio Finca.

Al llarg de les 19 primeres edicions del festival, han passat pel mateix quasi 2.000 alumnes, que han gaudit dels ensenyaments d’artistes de talla internacional com Spanish Brass, Jouko Harjanne, Javier Bonet, Gilles Millière. Steven Mead, Vince DiMartino, Frank Pulcini, Roland Szentpali, David Bruchez, Shoichiro Hokazono, Rex Martin, Allen Vizzutti, Jukka Myllys, Christian Léger, Inés González, Rex Richardson o Nancy Joy, entre moltíssims més.
Més informació en www.sbalz.com

Deixa el teu comentari