El llenguatge inclusiu, la lluita contra la corrupció o l’envelliment actiu, entre les temàtiques de les conferències d’Unisocietat-UV a juny

Les 12 seus d’Unisocietat d’Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, Gandia, l’Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja de Túria acullen les conferències d’aquest programa universitari durant el mes de juny. Les conferències són presencials i d’accés lliure, fins a completar l’aforament permés per raons de seguretat sanitària.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, Primavera 2021 ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d’Albaida) i la Diputació de València. A més, aquest curs 2020-2021 s’ha incorporat l’Agència Valenciana Antifrau, com a entitat col·laboradora.

Durant el mes de juny participen una desena de professors i professores, amb temàtiques diverses, des de l’evolució de la vida a l’ús inclusiu de la llengua, de l’Alzheimer a la corrupció, l’envelliment actiu, o la delinqüència juvenil. De nou, reflex del caràcter de coneixement universal de la Universitat de València.

El dimecres 2 de juny la seu de Benetússer acollirà la conferència del professor Juli Peretó (Bioquímica i Biologia Molecular) sobre l’Evolució de la vida: Per què és certa i per què ens ha d’importar?

La professora Gora Saragossa (Filologia Anglesa i alemanya) impartirà el 2 de juny una conferència a Bétera sota el títol Tots hauríem de ser feministes: estratègies per a un ús inclusiu i igualitari del llenguatge.

A Massamagrell, la investigadora Soraya Vallés (Fisiologia) compartirà amb els assistents les seues investigacions Sobre la malaltia d’Alzheimer el 17 de juny.

La professora Esperanza Navarro (Psicologia Evolutiva) debatrà sobre les Claus de l’envelliment amb èxit en el món, per què ens interessen les Zones Blaves? en dues seus d’Unisocietat: el 16 de juny a Bétera, i el 22 a Alzira.

El bloc temàtic dedicat al dret s’iniciarà a Requena el dia 3 de juny. Jaume Martí (Dret Mercantil) abordarà els Efectes jurídics derivats de la Covid-19; una conferència a la que els interessats tindran una nova oportunitat per a assistir el 17 de juny en Ontinyent. A Quart de Poblet, el dia 16, se celebrarà la conferència de Francisco Javier Jiménez (Dret Administratiu i Processal) sobre La resposta judicial a la delinqüència juvenil. I finalment, José Luis González (Dret Penal) tractarà a Massamagrell El paper de la justícia en la lluita contra la corrupció i la Covid-19 el 22 de juny.

El programa de conferències d’UNISOCIETAT-UV és una iniciativa de la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, que facilita la transferència de coneixement acadèmic en diversos territoris valencians, i està dirigit a qualsevol habitant amb inquietuds culturals.

Deixa el teu comentari