El Magnànim presenta Crònica parcial (1971-1987), d’Enric Banyuls

El llibre recull les memòries dels anys de la Transició a través dels ulls d’Enric Banyuls, un dels fundadors del grup Al Tall

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà el pròxim divendres 14 de juny en la Societat Obrera de Polinyà de Xúquer (Av. Pius XII, Polinyà de Xúquer) el llibre Crònica parcial (1971-1987), d’Enric Banyuls. Està publicat dins de la col·lecció Moment. Memorialística, dirigida per Xavier Serra, qui participarà en la presentació juntament amb Rosa Ureña, viuda d’Enric Banyuls. El llibre està disponible a la venda en llibreries i en la nostra pàgina web.

Crònica lúcida

Centrada en els anys de l’anomenada Transició, Banyuls ofereix una crònica lúcida i amena de les inèrcies socials del franquisme i de l’activisme polític i cultural d’aquells anys: grups de joves i adolescents polititzats que s’enfrontaven al règim de la dictadura i que, més tard, defraudats pel tripijoc electoral, cercaren noves formes de somoure la societat en què vivim.

Enric Banyuls, nascut a Corbera, la Ribera Baixa, (1954-2018). Estudià a l’Escola de Belles Arts de València, però fou rebel als plantejaments academicistes. Participa en l’agitació política subversiva dels darrers anys del franquisme i en els primers moviments ecològics. Formà part d’un grup de teatre independent (Teatre del Clarobscur). Més endavant, milità activament en els partits valencianistes (Unitat del Poble Valencià i Bloc Nacionalista Valencià). Durant vint anys, i fins a la dissolució de la banda, va ser un dels músics del grup Al Tall.

Però sobretot, confegí al llarg dels anys una obra pictòrica i escultòrica ambiciosa i sense concessions, que no tingué facilitats d’accés als circuits galerístics comercials.

Deixa el teu comentari