El Palau de la Música de València presenta este dijous una nova edició del cicle “Literatura i música pop…, al Palau”

En streaming des de la Sala Lucrecia Bori del Palau de la Música

El Palau de la Música de València presenta este dijous una nova edició del cicle “Literatura i música pop…, al Palau”, ideat, coordinat i presentat pel periodista i escriptor Rafa Cervera, que podrà seguir-se via streaming i que tindrà com a protagonistes als autors Manel Baixauli, Kike Parra i María Bastarós, compartint experiència amb especialistes com Maria Josep Poquet, Rafa Rodríguez i Luci Pérez, respectivament. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat este cicle que és “un dels més joves de la nostra programació, de gran dinamisme i amb una encertada interacció entre la literatura i la influència que exerceix sobre ella la música pop, tan present en la nostra programació”, i que enguany “compta amb autors de la nostra terra, donant visibilitat a un sector cultural que tant patix els efectes de la pandèmia”, ha afegit Tello.

“Literatura i Música pop…, al Palau” consta en la seua edició de 2020 de tres xarrades que s’iniciaran este dijous 19 de novembre amb l’escriptor Manel Bauxauli i la periodista especialitzada Maria Josep Poquet. Començaran a les 19.00 hores, i a causa de la situació excepcional provocada per la pandèmia, podran seguir-se en streaming des de la Sala Lucrecia Bori de l’auditori valencià, mitjançant la pàgina Facebook del Palau: www.palauvalencia.com. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en el paper actual de les xarxes socials, ja que “és prioritari, com a gestors culturals, adaptar-nos a les circumstàncies actuals i aprofitar el potencial de les xarxes, per a obrir i donar la possibilitat a totes i tots de seguir la nostra programació amb tota seguretat, siga de manera presencial o en streaming”.

Dijous 19 de novembre iniciarà el cicle Manel Baixauli, recent guanyador del Premi Llibreter 2020. És un dels autors de ficció més rellevants en llengua valenciana. Va publicar “Vers” en 2001 i amb “L’home Manuscrit” (2007), va obtenir un acolliment inusual per part de la crítica, aconseguint sis premis i sent també, malgrat la seua complexitat, un èxit de vendes. En 2014 ix “La cinquena planta”, novel·la que rep el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i el Premi Crexells de Narrativa Catalana. Després de “Ningú no ens espera” (2016), publica la seua última publicació “Ignot” (2020). Estarà acompanyat per la periodista, presentadora i locutora, Maria Josep Poquet.

Dijous 3 de desembre, intervindrà Kike Parra, escriptor i professor d’escriptura creativa, autor de dos llibres de relats. L’últim d’ells, “Ninguna mujer ha pisado la Luna”, el 2018. Estarà acompanyat per Rafa Rodríguez, periodista i responsable de la revista cultural online Verlanga.

I tancarà el cicle, el 17 de desembre, María Bastarós, guanyadora del Premi de la Crítica Literària Valenciana 2019 per la publicació “Historia de España contada a las niñas”. Estarà acompanyada per la poeta i corresponsable de la Llibreria Bartleby, Luci Romero.

En definitiva i per a Rafa Cervera, este cicle “és una porta oberta perquè els autors convidats ens compten la seua visió de la literatura i la creació i de com, de vegades, la seua obra es connecta amb temàtiques socials o artístiques”. “Com a coordinador del cicle”, ha valorat, “em fa molt feliç que puguem dur-ho de nou al Palau de la Música, i acostar així la literatura local i nacional al públic, en uns moments de dificultat i en els que necessitem la cultura més que mai”.

“Literatura i Música pop…, al Palau” va començar la seua marxa al Palau de la Música en la primavera de 2019, amb noms com els de Marta Sanz, Sara Mesa o Agustín Fernández Mallo, prestigioses figures de la literatura actual. Tots ells entrevistats per periodistes, escriptors i especialistes literaris valencians.

Deixa el teu comentari