El ple de la Pobla Llarga demana més inversió per a l’Hospital de Xàtiva

El ple de l’Ajuntament de La Pobla Llarga ha demanat més inversió per a l’Hospital de Xàtiva. La moció ha sigut presentada per Compromís i ha sigut aprovada, sense cap esmena, amb el vot favorable de tots els grups polítics, a excepció del PP que s’abstingué sense fer cap explicació de vot.

La moció explica que els residents a La Pobla Llarga evidencien, des de fa anys, problemes a l’hora de rebre l’assistència de qualitat a la qual tenim dret com a ciutadans i ciutadanes. Açò, ve provocat per una reducció dels recursos necessaris i una infradotació d’infraestructures, equipament i personal, l’Hospital manté la mateixa plantilla de professionals sanitaris des de fa més de 20 anys.

Aquests dèficits es posen de manifest i els patim diàriament en forma de llargues llistes d’espera per a consultes d’especialitats mèdiques, llargues estades a Urgències hospitalàries i falta de llits a les plantes per als malalts que requereixen un ingrés. També s’està donant una fugida constant de professionals cap a altres hospitals amb millors condicions laborals. Cal afegir que des de fa anys s’estan excedint en alguns serveis el total d’hores del decret de jornada laboral per tal de poder acomplir l’assistència hospitalària diària.

És per això que la moció presentada per Compromís, sol·licita l’elaboració d’un Pla Estratègic i Director que garantisca la millora de l’Hospital Lluís Alcanyís, una millora estructural i de professionals que assegure un servei en condicions per als nostres veïns i veïnes. Reclamar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la dotació econòmica necessària per desenvolupar les millores adequades, i de forma prioritària, la contractació de personal mèdic i infermeria que equipare la ràtio de professionals per població a la resta de departaments de salut, en especial en l’atenció a pacients amb tractaments oncològics i amb patologies cròniques. Amb tot això, tractar de donar suport a les reivindicacions efectuades, tant pels treballadors i treballadores, com pels veïns i veïnes.

En paraules del portaveu local de Compromís, Daniel Carbonell: “Nosaltres sols volem tindre la mateixa atenció sanitària de qualitat que la resta de valencians i valencianes. El govern de la Generalitat està fent grans esforços econòmics en altres hospitals com la reversió de l’hospital d’Alzira, la construcció de nous hospitals o inversions a l’Hospital d’Ontinyent, però l’Hospital de Xàtiva també necessita més inversió en personal estructural i millores i no anem a quedar-nos callats”.

Deixa el teu comentari