EL PLENARI DE L’ALCÚDIA APROVA LA POSTA EN MARXA DE MESURES DE PARTICIPACIÓ

Es desestima la proposta del PP d’efectuar una auditoria externa

El plenari de l’Alcúdia celebrat ahir va aprovar per unanimitat la posat en marxa de mecanismes que asseguren la participació dels veïns i veïnes de l’Alcúdia en la vida municipal.

IMG_864900D’aquesta manera es va aprovar constituir un Consell d’Entitats Ciutadanes en els pròxims mesos. Aquest consell que es reunirà com a mínim anualment, serà l’òrgan de participació d’aquestes entitats en la vida pública municipal. Entre altres funcions elaborarà els criteris de distribució de les subvencions econòmiques, participarà en l’elaboració dels pressuposts i proposarà la realització d’inversions.

Igualment en els pròxims mesos l’Ajuntament de l’Alcúdia posarà en marxa mecanismes de participació directa del veïns i veïnes de l’Alcúdia en les decisions més importants de l’Ajuntament. Es posarà en marxa el Portal Obert, un sistema que possibilitarà la consulta directa telemàtica dels veïns i veïnes de l’Alcúdia sobre projectes i propostes municipals.

Per Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia, aquestes propostes responen al compliment del programa conjunt del PSPV-PSOE i Compromís per l’Alcúdia, que marca com una prioritat la participació ciutadana i la transparència. Paco Sanz, portaveu de Compromís, va explicar el funcionament del futur Consell d’Entitats Ciutadanes i dels mecanismes de participació directa, que podrien possibilitat, fins i tot, la realització de consultes als veïns i veïnes de l’Alcúdia.

IMG_865100La proposta del Partit Popular de contractar a una empresa per realitzar una auditoria externa va ser rebutjada amb els vots del PSPV-PSOE i Compromís. L’auditoria externa proposada pel PP seria de la gestió econòmica, financera, pressupostària, patrimonial i legal de l’Ajuntament.

Tant el Partit Socialista com Compromís consideraren innecessari la realització d’una auditoria per una empresa privada, ja que per una part suposaria una despesa molt elevada, quan des de l’Ajuntament es disposa d’un departament encarregat dels temes econòmics i per altra part ni ho ha raons que justifiquen aquesta auditoria, quan l’equip de govern actual, està format pels mateixos partits que mantenien un acord en la legislatura passada. De fet, en 2012 es va aprovar un Pla d’Ajust, d’obligat compliment per a l’Ajuntament, que trimestralment informa al Ministeri d’Hisenda.

En aquest punt es va informar de l’extraordinari esforç que l’Ajuntament ha fet aquests últims 4 anys, reduint el deute en un 40%, a raó d’un milió anual, passant dels 11.679.000 euros de deute a l’any 2011, als 7.032.000 de deute que es tindrà a finals d’aquest mateix any.

Deixa el teu comentari