El PP de Torrent lamenta que el govern local haja deixat escapar ajudes per a la regeneració urbana

Folgado: “desinterés de PSOE i Cs a recuperar i endreçar zones de la ciutat que hui dia es troben en total abandó, deixant passar ajudes del Ministeri i la Generalitat per a aquestes restauracions. Podien aprendre de poblacions com Gandia, del mateix color polític i similar context al de Torrent, que rebrà 2.173.388,90€ en haver aprofitat aquesta convocatòria”.

Els populars denuncien que no és la primera vegada que el govern socialista deixa a un costat la regeneració de barris i zones degradades, ja que en 2018 també va passar per alt una consulta de la Conselleria sobre àrees sensibles i vulnerables de la ciutat

El Grup Popular a l’Ajuntament de Torrent ha mostrat el seu descontentament en comprovar que, el govern local de PSOE i Cs, no ha optat a les ajudes convocades per la Conselleria per al Foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR). El programa de subvencions, convocat el mes de juliol, va publicar el passat 28 d’octubre en el DOGV la llista de municipis que havien sol·licitat aquests fons, i els finalment beneficiaris d’ells, no trobant-se Torrent en aquesta llista. La línia d’ajudes està destinada a: la millora i adequació de nuclis residencials, la recuperació de centres històrics, zones urbanes degradades i entorns rurals.

La Portaveu dels populars, Amparo Folgado, ha condemnat el “desinterés de PSOE i Cs a recuperar i endreçar zones de la ciutat que hui dia es troben en total abandó, deixant passar ajudes del Ministeri i la Generalitat per a aquestes restauracions. Podien aprendre de poblacions com Gandia, del mateix color polític i similar context al de Torrent, que rebrà 2.173.388,90€ en haver aprofitat aquesta convocatòria.”

Els populars han enlletgit al consistori aquesta desídia que priva, a un gran nombre de ciutadans de Torrent, de tindre un entorn residencial concorde a una gran ciutat i amb la millor qualitat de vida possible. El problema, segons Folgado, “ja no és que no es complisca amb les bases d’aquestes ajudes, com ha passat amb altres municipis, és que ni tan sols s’han molestat a sol·licitar-les.”

Ròssec en degeneració urbana del PSOEEn 2018, el PP de Torrent, ja va denunciar que el govern local del PSOE va fer cas omís a una consulta de la Conselleria d’Habitatge als municipis sobre àrees sensibles i vulnerables en la seua localitat. Aquesta recopilació d’informació tenia com a objectiu planificar i establir estratègies per a la regeneració urbana, però, en la seua línia, el PSOE va obviar aquesta política pública i va tancar la porta a futures ajudes en aqueix àmbit.

En aqueix cas, els populars van lamentar que zones com a Sant Gregori, Zaragoza, Mercat Sant Gregori o la Sagrada Família podien haver sigut objecte d’aquestes actuacions de la Conselleria, però que, igual que ara, la desídia del govern socialista va negar a aquests veïns conviure en un entorn millorat i renovat.

A més, en 2018, la regidor Inma Amat, que encara segueix en l’equip de govern, va manifestar no saber res dels criteris que la Conselleria seguia en tema de regeneració urbana, cosa que posteriorment va ser desmentida en revelar fonts autonòmiques que s’havia realitzat una consulta a l’Ajuntament sobre les citades zones.
Zona dels arxius adjunts

Deixa el teu comentari