El PPCV exigeix a Puig un pla urgent amb els 24 departaments de salut després del repunt del Covid i reclama la reunió extraordinària de la comissió de Sanitat

El portaveu de Sanitat demana integrar als hospitals privats en el pla i que es compte amb els col·legis professionals i sindicats

· JJ Zaplana insta a l’obertura urgent de la Fe de Campanar a València, el Dr. Esquerdo d’Alacant, hospitals de campanya i hotels per a sanitaris aïllats

· “Des del PPCV, com des del principi d’aquesta pandèmia, continuem tendint la mà per a adoptar mesures ràpides que salven vides”

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha reclamat hui la convocatòria extraordinària i urgent de la comissió de Sanitat en Les Corts, amb la presència de la consellera Ana Barceló, per a analitzar la situació del Covid en la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha exigit al President Puig la posada en marxa “de manera urgent” d’un pla de coordinació amb els 24 departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

El portaveu de Sanitat ha mostrat la seua preocupació per les últimes dades del Covid, que van elevar ahir a 60 els morts, la segona xifra més alta de la pandèmia després de l’1 d’abril, amb 64, mentre que els contagis es van disparar a 3.590 en les últimes 24 hores. “Les xifres són terribles, i molt ens temem que l’impacte en els pròxims dies puga ser major. És el moment de posar en marxa tots els recursos al nostre abast, perquè esperar pot produir massa pèrdues, no es pot perdre un minut en aquesta situació”, ha assenyalat.

Així, José Juan Zaplana ha sol·licitat un pla de coordinació entre els 24 departaments de salut “i la integració dels hospitals privats de la Comunitat per a coordinar i consensuar una resposta davant el repunt que s’està produint”. El diputat ha afirmat que s’ha de comptar amb els centres privats “més enllà de fer PCR, alliberant llits i recursos per a atendre els pacients de Covid”.

“Des del PPCV sol·licitem també la participació en el pla de coordinació dels col·legis professionals, perquè puguen aportar i facilitar aquestes mesures, així com la convocatòria extraordinària i urgent d’una reunió amb els sindicats de l’àmbit sanitari per a modificar els protocols de detecció tant en l’Atenció Primària com als nostres hospitals, a més del repartiment d’equips de protecció, perquè ens arriben queixes que no estan arribant a tots els professionals les màscares FFP2”, ha assenyalat

Recursos

El portaveu de Sanitat del GPP ha assenyalat que és necessari recórrer a la “obertura urgent” de nous espais sanitaris, com La Fe de Campanar a València, el Dr. Esquerdo d’Alacant, els hospitals de campanya i hotels per a sanitaris aïllats. Sobre aquest tema, ha manifestat que la situació “és similar a la de l’inici de la pandèmia, però a diferència dels mesos de març i abril en els quals sí que es comptava amb disponibilitat d’hotels, ara no hi ha i els recursos són menors”.

“L’estrés en el qual es trobava el sistema sanitari fa uns dies ha arribat al col·lapse d’alguns centres per la inactivitat de Ximo Puig. Els professionals estan esgotats i preocupats perquè molts companys comencen a faltar per confinaments i contagis i el President i el seu Govern continuen anant per darrere del virus i sembla que culpant a la gent quan tenen a la seua mà la possibilitat de prendre mesures i no ho fan”, ha indicat.

“Des del PPCV, com des del principi d’aquesta pandèmia, continuem tendint la mà per a adoptar mesures ràpides que salven vides. Governar és prendre decisions sense càlculs polítics, governar no és traure’s fotos amb les vacunes, governar és previndre la malaltia, curar-la quan arriba i protegir la vida de la gent”, ha conclòs.

Deixa el teu comentari