El refugi antiaeri de Massarrojos ja està rehabilitat

Es podrà visitar a principis de 2021

Les obres de rehabilitació del refugi antieri de  Massarrojos han acabat. I obrirà les seues portes al públic a principis de 2021 a través de visites guiades.

València és una de les zones de l’Espanya republicana que va patir més bombardejos i cal donar a conéixer els efectes que estos van tindre contra la ciutat i contra la població. 

I és que aquesta localitat tenia no més de 700 habitants durant els anys trenta i amb aquest refugi hi havia suficient. El refugi va ser construït en els últims mesos de la Guerra Civil, excavat directament en la terra, com a protecció dels veïns davant dels atacs aeris del bàndol rebel.

En acabar la Guerra Civil es va mantenir fins a la Segona Guerra Mundial pensant en una possible invasió aliada i, posteriorment, es va utilitzar com a plantació de xampinyons fins que va ser tapiat.

Les obres de rehabilitació han consistit en la instal·lació d’enllumenat i ventilació a la sala subterrània, reposició de les solsides, restauració de bancs, tractament de parets i terra i la construcció de dos accessos des del carrer amb escales.

El refugi de Massarrojos és el tercer de titul·laritat municipal que es rehabilita a la ciutat de València després del situat en la mateixa casa consistorial i el del carrer de Serrans.

Deixa el teu comentari