Els centres escolars de Picassent commemoren el 25N, Dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones

Amb motiu de la celebració d’este dia, l’alumnat picassentí s’ha sumat a esta efemèride d’una manera molt divertida i també artística amb la realització de murals i altres activitats a les aules

L’alumnat de primària i secundària dels centres escolars del municipi ha estat treballant per commemorar una data clau al calendari social: el 25 de novembre i la conseqüent lluita contra la violència de gènere. Per això, les aules s’han vestit amb el resultat de les diverses activitats realitzades amb l’objectiu de visibilitzar els bons tractes i la no-violència així com la responsabilitat de l’alumnat en la denúncia de la violència de gènere. 

El treball ha consistit en la realització i elaboració de murals als centres, amb la proposta de lectures igualitàries i la possibilitat d’escoltar cançons, la temàtica de les quals ha versat sobre la violència de gènere, així com també el treball amb el llenguatge inclusiu.

Des de la Regidoria d’Igualtat, s’ha facilitat als centres uns vídeos per tal de treballar les qüestions claus de la Campanya d’enguany, amb aspectes com «Què significa tractar mal», «Què puc fer si presencie que estan tractant mal a una persona» i «Què passa quan cride a la policia», treball en el qual ha participat Joan Gil, Policia local de Picassent. 

«Esta és una manera de conscienciar els i les escolars ja des de ben menuts i menudes perquè formen part d’esta commemoració que pretén visibilitzar un compromís ferm de lluita contra esta lacra que cal eradicar ja de la nostra societat», ha afegit la regidora de l’àrea d’igualtat, Belén Bernat.

A més, també han sigut facilitats a les comunitats educatives uns díptics adaptats amb la informació de la campanya d’enguany, «Implica’t. Crida. Tens una responsabilitat».

Perquè frenar la violència de gènere està a les nostres mans!


Deixa el teu comentari