Emergències coordina huit rescats, cinc incendis i dos accidents de trànsit durant el pont de Sant Joan

La Policia de la Generalitat sanciona a 21 establiments i multa a 54 persones per incomplir les mesures sanitàries COVID

Els avisos per COVID-19 al telèfon únic d’emergències 112 suposen més de la meitat de les crides sanitàries rebudes durant el pont

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), a través del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, ha coordinat durant el pont de Sant Joan huit rescats, cinc incendis i dos accidents de trànsit. La Policia de la Generalitat a més ha sancionat a 21 establiments i ha multat a 54 persones per incomplir la normativa COVID-19.

El telèfon únic d’emergències 112 ha rebut un total de 48.906 crides des de la nit del 23 de juny i fins a les huit hores d’aquest matí. Aquestes crides s’han traduït en 15.544 incidents, la meitat dels quals són d’índole sanitària, i el 30% d’aquests incidents sanitaris són avisos relacionats amb la COVID-19.

Els dies 24 i 25 de juny es van declarar dos incendis forestals, un a la província de Castelló, al Desert de les Palmes, i un altre a la província d’Alacant, a La Nucia. En aquest últim es va produir un gran desplegament de mitjans aeris, es van mobilitzar quatre helicòpters i tres avions air tractor.

El Centre de Coordinació d’Emergències va declarar la situació 1 del Pla Especial d’Incendis Forestals per la proximitat d’habitatges a la zona de l’incendi que, de manera preventiva, es van desallotjar. L’incendi es va extingir amb la màxima celeritat.

Els altres tres incendis s’han produït en dies consecutius, el dia 25 de juny es va produir un incendi en un abocador a Nules, el dia 26 i el dia 27, s’han extingit dos incendis de vegetació a Aldaia i a Onda.

Des de la sala d’emergències s’han mobilitzat els helicòpters de la Generalitat, de rescat i medicalitzats, per a assistir a Crevillent a un ciclista accidentat o a Benagéber, en el barraco de l’Aparença per a localitzar a sis persones que van passar la nit a la muntanya i van ser rescatats a l’alba pel Grup de Rescat Especial en intervenció en muntanya de la Guàrdia Civil. Els altres rescats es van produir a Aspe i a l’illa de Tabarca.

Per part seua, la policia de la Generalitat ha sancionat a 21 establiment dels 226 inspeccionats per a comprovar el control d’aforament i el compliment de les mesures sanitàries COVID-19 durant el pont de Sant Joan i el cap de setmana. A més, ha sancionat a 54 persones que incomplien la normativa COVID-19 i ha realitzat advertiments pel correcte ús de la màscara o altres restriccions vigents a altres 497.

Comenta la notícia