Emergències recomana extremar les precaucions davant l’arribada de l’onada de fred

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) ha emés un butlletí d’avís especial als ajuntaments i als organismes intervinents en situació d’emergències en el qual recomana que extremen precaucions davant la baixada de les temperatures i l’arribada d’una onada de fred polar.

Segons les previsions meteorològiques emeses per l’Agència Estatal de Meteorologia és que a partir del dijous, dia 10, es produïsca l’entrada d’aire fred polar.

El vent anirà amainando al llarg del dijous i la combinació d’aire fred i vent en calma afavorirà que les nits més fredes siguen les del divendres i dissabte, amb valors de fins a 6 graus negatius a l’interior de la Comunitat i en les zones pre litorals, i gelades acostant-se al litoral, també amb possibles valors negatius.

Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en serveis socials i sanitaris que mantinguen la necessària atenció i seguiment de la situació especialment sobre els grups de risc (persones majors soles, famílies en situació de precarietat, persones amb malalties cròniques) i sobre l’estat de la xarxa viària per la possible presència de plaques de gel.

José María Ángel, director de l’Agència, ha posat l’accent en la importància de seguir l’evolució meteorològica i conéixer les recomanacions a prendre que poden evitar riscos i intervencions innecessàries.

La Generalitat, com ha explicat José María Ángel, ha activat també aquest operatiu preventiu des de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb recomanacions per als municipis amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de les persones sense llar en la Comunitat Valenciana.

Ángel està en permanent contacte amb les administracions públiques i organismes intervinents en el dispositiu enfront de l’onada de fred per a informar-los puntualment de la situació. Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències es realitza el seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per Aemet i es notifica als municipis afectats els avisos i butlletins informatius pertinents. En tot moment, es monitoren totes les previsions davant la possibilitat que s’haguera d’activar el pla de nevades.

Consells a la població

– Si es passa molt temps en l’exterior, és millor portar diverses premses lleugeres i càlides superposades que una sola premsa de teixit gruixut
– Cuidat amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas: allunyar-les de cortinetes i cortines.
– Prendre precaucions per a evitar l’enverinament produït per l’ús de braseros, estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats sense renovació d’aire.
– Tindre a mà un extintor
– Preparar una farmaciola de primers auxilis i aquells medicaments que siguen utilitzats permanent o esporàdicament per tots o algun dels membres de la unitat familiar.
– Disposar de roba i calçat adequats per a aquestes contingències.
– Mantindre’s informat de la situació meteorològica a través de les informacions oficials difoses pels Mitjans de comunicació
– Seguir els consells de conducció amb neu i gel de la DGT

Per a més informació també es pot consultar la web: consultar ací o seguir les incidències en @GVA112.

Deixa el teu comentari