Ensems’ arranca la seua segona setmana amb 9 espectacles a València, Castelló i Alacant

9 concerts, quatre dels quals es faran a Alacant i Castelló, omplin la segona setmana del festival ‘Ensems’, dedicat a les músiques inusuals i l’experimentació sonora

Ensems’ s’ha reprogramat perquè tinga lloc del 10 de setembre al 23 d’octubre en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant

El festival ‘Ensems’, dedicat a les músiques inusuals i l’experimentació sonora, emprén la segona setmana de la seua edició 2020 després d’uns primers concerts amb molt d’èxit, marcats per les mesures de seguretat i per la presència de grans noms de la composició contemporània.

Aquesta setmana, ‘Ensems’ continua amb els Tallers de Creació Sonora i les Trobades de Composició 2020, amb classes magistrals de Julián Elvira i Ramón Lazkano, que tindran lloc al Conservatori Superior de Música de València.

El dimarts 22 de setembre, el Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts acollirà el concert del pianista Alfonso Gómez, amb un programa que inclou diferents compositors, diversos en orígens i propostes estètiques: Sciarrino, Erkoreka, Lazkano, Soto Mayorga, Helena Tulve o Rebecca Saunders.

El dimecres 23, l’auditori ADDA d’Alacant rep la visita d’Amores Grup de Percussió, que presenta al públic ‘Dreizehn: Stockhausen & Hildegarda’, premi al millor disc de repertori en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2018. El mateix dia, al Palau de les Arts de València, tindrà lloc el concert del Quintet Cuesta, que a l’endemà, dijous 24, repetiran programa a l’ADDA d’Alacant.

Dijous 24 també tindrà lloc al Palau de les Arts de València el concert de Plural Ensemble, amb obres de Peña Aguayo, Gaussin, Grisey, Panisello, Gedizlioglu i Lazkano.

Divendres 25, l’Orquestra de València oferirà un concert a l’Auditori del Palau de les Arts de València, amb direcció de Jordi Francés i Carlos Apellániz al piano.

Per a encetar el cap de setmana, dissabte 26 de setembre al migdia serà el torn del concert de la Banda Municipal d’Alacant, a l’ADDA, dirigida per José Vicente Díaz Alcaina i amb José Antonio Antón Suay al saxo tenor. I a la vesprada a València, el Palau de les Arts acollirà el concert de Zahir Ensemble, amb un programa que inclou l’estrena d’una peça encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura: ‘Alfar, designio, duelo’ d’Irene Galindo.

Per concloure la setmana, l’Auditori de Castelló rebrà, el diumenge 27 també, Zahir Ensemble amb el mateix programa.

En la reprogramació dels continguts que va tindre lloc després de la crisi sanitària de la COVID-19, finalment ‘Ensems’ s’està celebrant del 10 de setembre al 23 d’octubre en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant. ‘Ensems’ està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i és el festival degà a l’Estat espanyol dedicat a les músiques inusuals, que enguany arriba a la seua 42a edició.

‘Hibridcions’, el lema de l’edició d’enguany, parla d’apropar la tradició a la creació actual, d’ajuntar formacions clàssiques amb altres menys tradicionals i barrejar experiència i experimentació per donar lloc a noves sonoritats.

La imatge i el cartell de la 42a edició d’‘Ensems’ han anat a càrrec de la dissenyadora Patricia Bolinches. Tota la programació del festival ja es pot consultar en <ensems.ivc.gva.es>.

Deixa el teu comentari