Alzira renova per 4a vegada el Segell CAI (Ciutat Amiga de la Infància)

Este matí s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Alzira l’acte de renovació del Segell CAI, que acredita a la nostra població com a Ciutat Amiga de la Infància fins al 2022, i en què s’ha fet entrega del diploma acreditatiu per part de Jorge Cardona, president d’UNICEF Comité Comunitat Valenciana, el qual han rebut l’alcalde, Diego Gómez, i el regidor d’Educació i Infància, Pepe Grau.

L’Ajuntament d’Alzira, al llarg dels anys, ha demostrat un interés especial en els plantejaments i activitats dedicades a la infància i l’adolescència. Han sigut (i són actualment) nombroses les propostes i actuacions que es realitzen des de les diferents regidories de l’Ajuntament i, encara que inicialment tingueren un caràcter transversal, amb el pas dels anys s’han assumit com a objectius prioritaris del municipi.

Esta concepció portà l’Ajuntament a participar i ser integrant de les diferents xarxes internacionals que treballen a favor de la Infància i l’Adolescència, com són la Xarxa Internacional de Ciutats Amigues de la Infància i la Xarxa de Ciutats Educadores.

En eixe sentit, l’alcalde ha anunciat al respecte: “Estem preparant la propera trobada de Ciutats Amigues de la Infància que se celebrarà el primer trimestre de 2019. Volem promocionar els drets dels xiquets i xiquetes i per això les trobades com esta ens ajuden a poder posar en comú experiències, dificultats i propostes per a fer més senzill este camí.

Alzira va obtindre el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància, segell CAI, per primera vegada en 2004 (segell reconegut des del 2004 fins al 2008) i va ser la primera ciutat de la Comunitat Valenciana reconeguda amb esta distinció.

Pepe Grau, regidor d’Educació i Infància de l’Ajuntament d’Alzira, ha declarat al respecte: “Hem d’estar orgullosos del fet que la nostra ciutat, Alzira, continue amb grans lligams d’unió amb la xarxa de Ciutats Amigues de la infància, per tal d’aconseguir una educació més oberta, integradora i de qualitat. Hem de fer saber als nostres joves que les institucions estem lluitant pel seu futur. I hem de fer-ho amb responsabilitat, amb totes les ferramentes al nostre abast i sobretot, amb respecte”.

 

Deixa el teu comentari