Finalitza el programa Joop (Jove Oportunitat) a Picassent

JOOP és un programa de l’IVAJ que dóna suport i motiva a joves que han abandonat els estudis.

El passat 20 de novembre finalitzava el curs Joop (Jove Oportunitat) 2020, una iniciativa dissenyada i organitzada per l’IVAJ (Institut Valencià de la Joventut) que ha facilitat les eines necessàries a joves d’entre 16 i 21 anys de Picassent per ajudar-los a tornar al món educatiu, formatiu i laboral. Este programa iniciava el seu recorregut al mes de febrer, desenvolupant-se en gran manera durant els mesos de confinament, fet que ha suposat una adaptació molt gran dels continguts del programa a un sistema telemàtic i telefònic, que ha permés l’alumnat continuar rebent suport, assessorament i companyia durant tots estos mesos de pandèmia.

La valoració que es fa per part de l’equip tècnic del programa, després d’estos mesos de treball amb la joventut picassentina, és que el curs ha sigut un èxit rotund. Dels 16 joves participants, 14 han tornat a estudiar o a treballar, trobant l’opció professional que més els motivava per construir un nou i millor futur. Com afirma Merche Sanchis, orientadora  del programa, “El més important era que li donaren un rumb a la seua vida, un espai formatiu i laboral que els motivara i, sobretot, que s’estimaren i cregueren en elles i ells mateixos”.

L’Ajuntament de Picassent dóna per conclosa esta segona edició del programa JOOP, agraint a les persones que han treballat al curs, com també a la joventut participant, animant-les a seguir les indicacions i directrius que han rebut del personal professional del programa.

Deixa el teu comentari