Folgado demana l’elaboració d’un pla urbà enfront d’inundacions i grans avingudes d’aigua

Folgado: “és obligació del govern local procurar una adequada qualitat de vida als seus veïns, i en aquest cas, l’equip de PSOE i Cs ha de demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que, conjuntament, es realitzen millores en guals i passos sobre els barrancs, per a evitar l’aïllament de milers de veïns amb les pluges”

“Les canyes i deixalles que alberguen els barrancs de Torrent, arrossegats per l’aigua, han produït grans desperfectes en propietats particulars, així com en vies i mobiliari municipal, per la qual cosa tornem a reiterar la necessitat crucial de mantindre els llits d’aigua en perfectes condicions”

La Portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament de Torrent, Amparo Folgado, ha demandat a l’equip de govern, de PSOE i Cs, que escometen l’estudi i confecció d’un pla d’actuació, en vies i camins urbans, per a minimitzar els danys que es produeixen després d’episodis de grans pluges. En concret, els populars sol·liciten a l’equip de govern que s’analitzen els passos inundables, que creuen els barrancs de la ciutat, i que en situacions de grans avingudes d’aigua queden impracticables, aïllant als habitants d’urbanitzacions de disseminats. Recordem que estes zones de la ciutat acullen a al voltant de 3.000 veïns.

Estes inundacions també afecten centenars d’escolars, que per a arribar els seus centres d’estudis han de passar per zones inundables en situacions de ‘gota freda’ o grans precipitacions. Exemple d’este perill és la immobilització d’un autocar escolar, la setmana passada, en el Camí de Picassent, després d’anegar l’aigua un tram d’esta via. 

Folgado ha recalcat que “és obligació del govern local procurar una adequada qualitat de vida als seus veïns, i en aquest cas, l’equip de PSOE i Cs han de demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que, conjuntament, es realitzen millores en guals i passos sobre els barrancs, per a evitar l’aïllament de milers de veïns amb les pluges”.

Cal recordar que en 2017, el Ple municipal, per unanimitat, va aprovar una moció a proposta del PP, en la qual s’instava al consistori a la realització d’un estudi per a millorar la mobilitat en els camins de Fatxardet i Barbeta, Arquets i Xarcos Secs i de Picassent.  Hui dia, segons denuncien els populars, no hi ha notícies sobre el desenvolupament dels acords amb aquesta moció. 

Manteniment dels barrancs

D’altra banda, el PP, una vegada més, ha instat a l’ajuntament que sol·licite, a la CHJ, la neteja i un manteniment adequat dels barrancs que transcorren pel terme municipal. I en cas que la Confederació no vulga realitzar per si mateixa aquestes actuacions, permeta al consistori dur-les a terme.

“Les canyes i deixalles que alberguen els barrancs de Torrent, arrossegats per l’aigua, han produït grans desperfectes en propietats particulars, així com en vies i mobiliari municipal, per la qual cosa tornem a reiterar la necessitat crucial de mantindre els llits d’aigua en perfectes condicions”, ha manifestat la Portaveu popular.

Neteja d’embornals

Els populars també reclamen que els embornals de la ciutat es mantinguen nets, per a evitar les grans acumulacions d’aigua, que s’han vist en diversos punts de la ciutat la setmana passada, i que han causat greus desperfectes a vehicles i immobles.

Amparo Folgado ha denunciat que “els veïns no poden veure’s obligats a netejar en les seues pròpies mans els embornals davant l’acumulació d’aigua, com ens han manifestat veïns de diferents zones de la ciutat, a causa de la falta de neteja d’estes”.

Deixa el teu comentari