Godella comença un tractament d’endoteràpia en els pins per a previndre la processionària

L’Ajuntament de Godella, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha començat un tractament d’endoteràpia en diverses zones del terme municipal per a previndre la processionària dels pins, una de les plagues més importants de les pinades mediterrànies.

Està previst que els treballs es focalitzen, en una primera fase, en la Plaça de l’Horta, el carrer Bonavista, el CEIP Cervantes, el Parc del Molí, el Jardí de Vila Eugenia i el Parc de Santa Teresa. En un segon moment de la campanya, s’ampliarà el tractament a la resta del municipi.

Natalia Garrido, regidora de Medi Ambient de Godella, ha explicat que enguany s’ha donat prioritat als llocs més freqüentats per la ciutadania: “En esta campanya hem començat per les zones en les quals hi ha més presència de xiquets i xiquetes com són els parcs o el CEIP Cervantes, així com en els espais més concorreguts pels habitants de la nostra població”.

“També volem que este tractament contra la processionària arribe a la resta dels espais de Godella, però primer donarem prioritat a eixes zones en les quals la nostra ciutadania passa més temps”, ha afegit la regidora.

L’endoteràpia és un mètode alternatiu de tractament fitosanitari de l’arbratge urbà, respecte als tradicionals tractaments aeris, en el qual destaca l’absència d’aspersions de productes químics que contaminen el medi ambient, els sòls i aigües. A més, és totalment innocu per a la salut dels ciutadans i animals, per la qual cosa pot realitzar-se en qualsevol hora del dia.

Deixa el teu comentari