Guadassuar es suma a la campanya “Mans al Riu!”

L’activitat, coordinada per Limne i Hidraqua, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Consorci de Residus Ribera-Valldigna. “Mans al Riu!” és la campanya de voluntariat ambientalmés gran de la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament de Guadassuar es sumarà un any més a la macro neteja de residus ‘Mans al Riu’que, des de l’any 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels nostres rius. Durant la darrera edició de la jornada van participar 20 municipis i 588 voluntaris, que van retirar 4,5 tones de residus dels trams de riu on s’actuà.

Enguany el ‘Mans al Riu’ de la Fundació Limne aconseguix un nou record d’afiliació, sumant la participació dels municipis d’Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Alzira,Borriana, Bunyol, Canals, Cullera, Elx , Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Muro d’Alcoi, Olba, Paterna, Pego, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent, Vila d’agres i Xeraco, que uniran esforços per netejar de residus els seus rius amb el suport dels ciutadans que vulguen implicarse en la campanya.

Des Limne assenyalen que “esta anualitat batrem rècords de participació, ja que arribarem a més municipis que mai gràcies a la col·laboració d’empreses com Hidraqua que han assumit part de les despeses de la campanya”. Suports com estos consideren que són imprescindibles per “teixir una xàrcia col·laborativa entre totes les institucions vinculades al medi fluvial i la societat civil”.

Guadassuar, a més, compten amb el suport logístic de l’Ajuntament i del Consorci de Residus Ribera-Valldigna.

L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, jaque, a més de pretendre millorar els espais fluvials on s’actuarà, es farà incís en els mitjans que hi ha hui dia per gestionar els residus.

L’alcalde de Guadassuar, Salvador Montañana, comenta estar content d’unir esforços mitjançantaquestes campanyes amb altres pobles per crear dels rius que ens envolten espais de gaudi.

Com també afegeix que desitja que “se sume la ciutadania en accions com aquesta perquè aGuadassuar tenim un lloc amb encant com és el Riu Magre, una zona per la qual es pretén crearuna ruta de senderisme i siga un entorn d’espai també saludable”.
Núria Merino, Regidora de Medi Ambient, es mostra il·lusionada i amb empenta de seguir la tascade conscienciació per a conservar els nostres rius i el medi ambient. De la mateixa manera coml’activitat escolar, que s’impulsa des de la Regidoria, de reforestació de la muntanya deGuadassuar amb caràcter lúdic i didàctic.

Totes les persones que desitgen sumar-se a l’activitat, compromesa i solidària amb el mediambient, hauran d’anar el diumenge 2 d’abril, a les 10:00 hores, a la Casa del Cano (crta.Guadassuar-Alginet, eixida riu Magre), des d’on s’accedirà al punt d’actuació . L’organització,amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia escrivinta participa@limne.org o cridant al 635475706.

Deixa el teu comentari