Informació de la Delegació del Govern a les 18.00 hores del dia 5 de febrer de 2021 sobre tancament perimetral ciutats de més de 50.000 habitants de la C. Valenciana

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana informa sobre incidències tanque perimetral de ciutats de més de 50.000 habitants de la C. Valenciana.

Les Forces i Cossos de Seguretat (FFCCS) de l’Estat han establit els tancaments perimetrals previstos en la Comunitat Valenciana des de les 15.00 hores d’aquest divendres. Es mantindran fins al dilluns a les 06.00 hores. En general, s’han registrat retencions de trànsit en les vies d’entrada i eixida de les principals ciutats, però menys que el divendres passat. La Policia Nacional ha ampliat els seus dispositius de control a carreteres secundàries d’accés a grans ciutats després de detectar un increment de la circulació de vehicles.
La delegada del Govern, Gloria Calero, ha participat aquest matí en una reunió de coordinació amb les tres subdelegacions, la consellera de Justícia Gabriela Bravo, les FFCCS, la Policia Adscrita, l’Agència de Seguretat i Emergències i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Calero ha traslladat que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional continuaran col·laborant amb la Generalitat Valenciana i les policies locals dels municipis de més de 50.000 habitants per a assegurar el compliment de la normativa sanitària.
El dispositiu de la setmana passada es manté. La Policia Nacional centrarà la seua vigilància en les grans ciutats, mentre que els agents de la Guàrdia Civil reforçaran els controls en els municipis, prestant especial atenció en llocs de zones rurals o asilades en els quals es puguen celebrar festes il·legals. L’Institut Armat també controlarà el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana.
Durant tot el cap de setmana, més de 10.000 agents de les FFCCS estaran en alerta per a garantir el compliment de les mesures en la C. Valenciana i reforçar controls en el cas que siga necessari. Es tornaran a desplegar dos helicòpters de la Guàrdia Civil i Policia Nacional, així com drons per a inspeccionar la costa.
L’únic canvi en els dispositius previstos per a aquest cap de setmana es produeix arran de la celebració de les eleccions legislatives a l’Equador el diumenge 7 de febrer. Les eleccions es convoquen mitjançant resolució Núm. PLE-CNE-1-17-9-2020 del Consell Nacional Electoral de la República de l’Equador per a tot ciutadà equatorià dins i fora del país. Els diferents consolats han establit un protocol d’actuació.
El dispositiu policial vigilarà el correcte desenvolupament de la jornada en els dos col·legis electorals previstos en la Comunitat Valenciana, la Universitat d’Alacant i Fira València. La ciutadania equatoriana es podrà desplaçar a votar sempre que facilite en els controls la documentació que acredita el seu dret a vot.

Deixa el teu comentari