Joan Ribó: “És violència de gènere, i negar-ho suposa ser còmplice de la barbàrie masclista”

La Corporació Municipal ha manifestat hui el seu rebuig contra els últims casos de violència de gènere registrats en l’estat espanyol. L’Ajuntament s’ha sumat a la concentració silenciosa, convocada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a condemnar l’assassinat de les xiquetes Anna i Olivia, a Tenerife, i el de sis dones, una d’elles embarassada, i un altre xiquet, que han sigut víctimes de la violència masclista durant l’últim mes. L’alcalde Joan Ribó, ha encapçalat la comitiva que s’ha reunit les 12 hores a la porta de l’Ajuntament de València “per a omplir de silenci la plaça, i sumar este silenci, de dolor i de repulsa, al de moltes altres places”.

En concloure este acte, en el qual també s’ha recordat a altres víctimes de la violència de gènere entre les quals es troben 41 xiquetes i xiquets assassinats des de 2013 i 1.096 dones mortes des de l’any 2003 a Espanya, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua “tristesa i profunda indignació davant l’augment de la violència de gènere”. “Que és això, violència de gènere, encara que algun grup insistisca a negar esta asseveració”, ha incidit.

Joan Ribó ha denunciat públicament “la barbàrie masclista amb les seues pitjors conseqüències”, i ha afegit que “s’ha de combatre amb polítiques educatives, a les aules, amb els xiquets i xiquetes, i moltes altres accions transversals, que propicien la seguretat de les víctimes i que les supervivents puguen refer la seua vida”. “De cap manera es pot negar el problema; cal combatre’l amb totes les nostres forces”, ha afegit el primer edil.

En este sentit, l’alcalde ha recordat que “l’Ajuntament treballa, juntament amb altres institucions, en esta direcció”, i ha recordat que “l’objectiu municipal és que s’apliquen polítiques d’Igualtat en totes les àrees de govern”.

Comenta la notícia