Jornada de Desenvolupament Rural Sostenible

smart

Divendres passat 14 de maig va tindre lloc la Jornada de Desenvolupament Rural Sostenible emmarcada en el projecte FUITA 2 del programa Erasmus+, del qual el Consorci de la Ribera és coordinador. El projecte persegueix fomentar un turisme rural sostenible que estiga d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible i amb l’Agenda 2030. En el projecte participen 9 socis d’Itàlia, Portugal, Irlanda, Eslovàquia, Bulgària, Romania, Grècia i Turquia. Els territoris tenen en comú que compten amb un menor nivell de productivitat i ocupació en temes turístics però són rics en paisatges i patrimoni. 

Entre els objectius del projecte es troba l’analitzar la situació del turisme sostenible en la Ribera, establir unes línies estratègiques dins de la comarca i crear un curs de capacitació sobre sostenibilitat en el turisme.

En la jornada van participar un total de 12 municipis de la Ribera representats per autoritats i personal tècnic de turisme. També van participar membres de l’Associació Valenciana de Turisme Rural Xúquer, representants de la FVMP i personal de la Ribera Impulsa. En ella es van explicar les línies estratègiques en turisme rural sostenible que es volen implementar i es van explicar l’anàlisi dels recursos que s’està duent a terme com a punt d’inici dels treballs.

Deixa el teu comentari