Judicialitzen la fosa 112 de Paterna

Esperen trobar en aquesta fosa prop d’un centenar d’afusellats durant el temps del franquisme.

La Diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez, s’ha personat en el jutjat de Paterna per a testificar l’aparició de cossos en la fosa 112. Les obres d’excavació i exhumació, finançades per la Diputació de València i a càrrec de l’equip d’ArqueoAntro, esperen trobar entorn de 100 afusellats durant la repressió franquista.

A principis de setmana van començar els treballs a força de pinzells que el que tracta de fer és deixar al descobert les restes òssies.

De moment, l’equip d’ArqueoAntro ha trobat quatre cranis amb impacte de projectil i calç el que confirma una mort per violència.

Els treballs van començar el passat 20 d’agost. Després de delimitar el contorn de la fossa comuna, l’equip d’experts ha excavat les parets cobertes de calç per a extraure les restes humanes. Així, els arqueòlegs esperen localitzar entorn de 100 víctimes assassinades procedents en la seua gran majoria de les comarques de La Safor i Ribera i de nombroses localitats de la província de València com Cullera, Albalat, Sollana, Carlet, l’Alcúdia, Alginet i Benifaió, entre altres.

Deixa el teu comentari