La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza accions per a promoure el desenvolupament sostenible que culminaran amb una encesa especial pel Dia dels Oceans

Les persones que publiquen de l’1 al 8 de juny una foto amb bicicleta a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb l’etiqueta #SobreRuedasCAC i etiquetant a @ciudadartesciencias, podran beneficiar-se d’una promoció 2×1 en les entrades


La Ciutat de les Arts i les Ciències comença així un mes de juny ‘per la sostenibilitat’ coincidint amb el Dia Mundial de la Bicicleta, el del Medi Ambient i el dels Oceans

La Ciutat de les Arts i les Ciències dedica aquesta primera setmana de juny al desenvolupament sostenible amb accions especials que inclouen una promoció 2×1 per a premiar l’ús de la bicicleta, la instal·lació en els exteriors del Museu de l’exposició ‘Sobre Rodes’ amb models clàssics i l’encesa especial de tot el complex, el dimarts 8 de juny, pel Dia dels Oceans.

A partir del dimarts 1 de juny es posa en marxa la promoció 2×1 #SobreRuedasCAC en Instagram, amb la qual es poden aconseguir entrades gratuïtes al Museu dels Ciències o al Hemisfèric. Fins al dimarts 8 de juny, les persones que publiquen en el seu compte d’Instagram una foto amb bicicleta en el complex podran beneficiar-se de dues entrades al preu d’una.

Només cal seguir el compte oficial de la Ciutat de les Arts i les Ciències en Instagram i publicar una foto amb bicicleta a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com story o post, amb l’etiqueta #SobreRuedasCAC i etiquetant a @ciudadartesciencias.

Les persones participants rebran per missatge privat el full volant 2×1 digital que hauran de mostrar en les taquilles del Museu o del Hemisfèric. Es podrà participar de l’1 al 8 de juny i el full volant serà vàlid fins al 30 de juny de 2021.

Es tracta d’una iniciativa amb la qual la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la celebració mundial de Dia de la Bicicleta dijous que ve 3 de juny, en un mes que comença també amb el Dia del Medi Ambient el dissabte 5 de juny i el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny. Per a commemorar aquesta última data, el Hemisfèric, el Museu dels Ciències, el Oceanogràfic i Palau de les Arts s’il·luminaran de manera especial de color blau a partir de les 20 hores.

Una altra de les accions previstes és la instal·lació de l’exposició ‘Sobre Rodes’ en els exteriors del Museu. Des de models clàssics com el monociclo o el velocípede, la mostra recorre la història i evolució de les bicicletes a través de panells i reproduccions de diferents tipus d’aquest mitjà de transport.

Aposta per la sostenibilitat

En la seua aposta per promoure la mobilitat sostenible, la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb pàrquing de bicicletes amb suports totalment gratuïts en l’aparcament del Umbracle. Es troben a tots dos extrems de la planta baixa amb 81 llocs. A més, els i les ciclistes disposen d’aquest servei en l’entrada oest i est del Museu dels Ciències amb 96 llocs

També s’han instal·lat espais gratuïts per a estacionar els patinets elèctrics, tant en els passejos exteriors com en el propi aparcament del Umbracle, amb un total de 120 llocs en total.

Entre els compromisos de futur destaca la instal·lació de llocs de càrrega en el pàrquing per a cotxes elèctrics o híbrids. Aquestes accions formen part de l’estratègia de la Ciutat de la Arts i els Ciències, impulsant iniciatives pel desenvolupament sostenible, la salut i el benestar social com l’eliminació dels envasos de les botelles de plàstic en les seues màquines vending o la prestació de serveis de lloguers de vehicles sostenibles, entre altres.

Naturalesa i medi ambient destaquen, a més, en l’oferta expositiva de la Ciutat de les Arts i les Ciències. La mostra ‘El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho’, l’exposició ‘Davant el canvi, canviem’ o el documental IMAX ‘Amazon Adventure’ del Hemisfèric són algunes de les propostes.

També enguany, més de 500 estudiants han participat en la primera edició del concurs escolar ‘Acció pel clima’, organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Accions mediambientals del Oceanogràfic

El Oceanogràfic centra les seues accions mediambientals en diversos punts de la Comunitat Valenciana. Per a commemorar el Dia del Medi Ambient, 5 de juny, la Fundació Oceanogràfic, dins dels seus projectes de conservació i recuperació d’espècies, soltarà tortugues d’aigua dolça, Galápagos Europeu, al Llac Viu de l’aquari. Aqueix mateix dia, també es durà a terme la neteja de part de la platja de la Pobla de Farnals amb escolars del municipi, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de preservar l’ecosistema marí.

Per al Dia dels Oceans, 8 de juny, es preveu la solta d’una tortuga recuperada a la platja de Cullera i s’inaugurarà l’exposició ‘Som Aigua’, d’Isabel Muñoz, premi Nacional de Fotografia, a casa Mediterrani d’Alacant. Una col·lecció de fotografies subaquàtiques realitzades en el Oceanogràfic que evoca un planeta somiat en el qual conviuen animals i éssers humamos en perfecta harmonia.

Deixa el teu comentari