La Confederació Hidrogràfica del Xúquer es compromet a realitzar el manteniment del barranc de la Casella abans que s’acabe 2018

Deprés de la intermediació de la Delegació del Govern per tal de propiciar una reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el seu president, Manuel Alcalde, ha rebut hui l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, acompanyat pel tinent d’alcalde i regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual; i pel regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres.

Des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat la possibilitat d’escometre el més prompte possible la segona fase del canal obert de les Basses, que consistiria en la creació d’un interceptor que actuarà com a receptor de totes les aigües provinents dels barrancs: Respirall, Fosc, García María i Camí de l’Arena. Este projecte cal estudiar-lo junt amb la Direcció General de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per tal que puga portar-se a terme. Per tant, els tècnics són els que deuran redactar el projecte perquè entre en fase d’estudi i adjudicació i poder-lo fer realitat com més prompte millor.

Una altra reivindicació urgent ha estat l’adequació del barranc de la Casella, des del canal fins al barranc del Barxeta. Esta actuació podrà realitzar-se abans que acabe l’any, segons l’acord que ha adquirit el president de la Confederació amb els representants municipals. Immediatament tindrà lloc la reunió entre tècnics de la Confederació i l’Ajuntament per tal que s’inicie la neteja i adequació d’este tram de barranc.

El president ha traslladat al membres del govern alzireny que hi ha des del 2014 un Pla de Risc d’Inundacions amb les actuacions contemplades per a Alzira. Esta qüestió era totalment desconeguda fins ara, ja que no s’havia aconseguit que l’anterior presidenta de la Confederació haguera rebut l’alcalde. D’esta manera, ara cal assabentar-se del que contempla este Pla per a la nostra ciutat, ja que hi ha la possibilitat de presentar al·legacions fins a gener del 2019.

Per últim, cal destacar que també s’ha sol·licitat la realització d’un estudi tècnic que permeta acabar amb el coll de botella que presenta el barranc de la Casella a l’altura del pont de Xàtiva, així com vore la possible execució del tram d’incorporació del Barxeta al Casella.

Deixa el teu comentari