La Cooperativa Elèctrica d’Alginet col·labora amb la fundació de Vicent Ferrer

p1220192Ahir dimarts, 22 cooperatives Valencianes es van reunir al Palau dels Mercaders a València per a signar el conveni de col·laboració amb la Fundació Vicent Ferrer. Aquest conveni va a permetre poder construir 19 vivendes en Anantapur, a la India. Les vivendes aniran destinades a les famílies més desfavorides, a més estaran a nom de les dones per tal de dignificar el seu paper dins d’aquella societat tant masclista.

Les cooperatives que van a fer possible aquest projecte son la Cooperativa Elèctrica d’Alginet que pagarà una de les vivendes amb un cost d’uns 2.100 €, Anecoop, Caixa Popular, Caixa Rural l’Alcudia, Canso, Cavacoop, Coarval, Coinfer, Coviñas, Federación de Cooperativas de Consumidores y Usuarios, Federación de Cooperativas Elèstricas de la Comunidad Valenciana, Florida, Fundación Cooperativas de la Provincia de Castellón, Grupo Sorolla, Integra Asesores, Povinet-Secorval, Ruralfruit, Sampedro y Torres, Serliccop, Surinver, UCEV i Utecamp.

Amb aquest suport s’ha recaptat 51.767 €, quantitat que excedit les necessitats de finançament dels habitatges, per la qual cosa una part es destinaran a la creació d’un fons de solidaritat per al desenvolupament d’inversions futures.

L’acte protocol·lari va consistir en formalitzar la col·laboració amb la signatura de cada representant de les cooperatives amb la presidenta de la Fundació Vicent Ferrer, Ana Ferrer.

p1220169Des de la CEA, va assistir a l’acte Pepita Company i va assenyalar que “les cooperatives tenim una vessat social i solidària en el dia a dia amb els nostres veïns i veïnes. Amb aquesta col·laboració recolzem la tasca realitzada per una fundació que aquest any celebra el seu 20º aniversari en Espanya i que porta tant de temps lluitant contra la pobresa més extrema”.

Per la seua part, Ana Ferrer va manifestar que estava molt feliç que aquesta iniciativa començara amb les cooperatives i que fora a València, la terra dels pares de Vicent. “Espere que aquesta primera iniciativa la puguem fer en la resta d’Espanya. De la pobresa no s’ix amb paraules sinó amb fets” comentava Ana.

Deixa el teu comentari