La cooperativa “Persones de confiança” de l’Institut Clara Campoamor ven els seus productes al mercat municipal d’Alaquàs

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, ha visitat l’alumnat en el seu primer dia de venda a l’espai cedit per l’Ajuntament per tal de posar en marxa la part pràctica d’aquest projecte educatiu

L’alumnat del Programa de Reforç per a 4t ESO (PR4) de l’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs, acompanyat per la tutora Pepa López, ha venut hui dijous 20 de maig els seus productes al Mercat Municipal. Una iniciativa que forma part de l’onzena edició del projecte educatiu “Persones de Confiança” i que serveix per a la promoció de l’empresa cooperativa. La parada estarà operativa també el proper dijous 3 de juny.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora d’Educació, Marian Espert i la Regidora de Comerç, Sandra Conde, ha visitat l’alumnat en el seu primer dia de venda per tal de felicitar-lo i ajudar-lo en la promoció i posada en marxa d’aquest projecte educatiu creat per tal de fomentar la iniciativa empresarial entre les persones joves. La iniciativa compta també amb el suport de l’Agència de Desenvolupament Local i de l’Associació de Venedores i Venedors del Mercat Municipal d’Alaquàs.

La cooperativa “Persones de Confiança” va nàixer fa onze anys com una experiència pionera emmarcada dins del projecte educatiu “Empresa i iniciatives emprenedores” realitzat per l’alumnat de 4t ESO del Programa de Reforç de 4t de l’ESO  (PR4) de l’institut Clara Campoamor d’Alaquàs posat en marxa per a fomentar la iniciativa empresarial entre els joves.

Es tracta d’un projecte escolar que té com a objectiu principal crear una nova filosofia d’actuació amb l’alumnat i aprendre a ser competents sent útils a les altres persones. Per la qual cosa, utilitza la metodologia ApS, que és una proposta educativa que combina processos d’Aprenentatge i de Servei a la Comunitat en un sol projecte molt articulat, en el qual els i les participants s’impliquen en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo.

Les actuacions de la cooperativa es plasmen en diferents accions, sense ànim de lucre. Per una banda, la venda de productes realitzats pel mateix alumnat, la compravenda de productes manufacturats  així com la venda de productes conreats en l’hort escolar de l’institut. Els beneficis aniran destinats a un projecte solidari. D’altra banda, el projecte planteja fer un servei a la comunitat. En aquesta edició, el servei es realitzarà a l’IES Clara Campoamor d’Alaquàs, a causa de la pandèmia. L’alumnat col·laborarà, amb el centre, en totes les tasques que siguen encomanades.

Aquesta iniciativa ha sigut reconeguda, al llarg de les seues 11 edicions, de manera molt positiva ja que l’alumnat treballa de forma activa i dinàmica sobre necessitats reals de l’entorn aportant solucions pròpies basades en el treball col·laboratiu i cooperatiu en accions útils per a la comunitat.

Deixa el teu comentari