La decisió ja està presa, València suspèn les Falles 2020 i les celebrarà en març de 2021

Esta vesprada han comparegut en roda de premsa l’alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana per tal d’anunciar una notícia que ja tots els fallers esperaven, la suspensió de les Falles de 2020.
Hui, després de consultar amb les autoritats sanitàries, i cerciorar-se que resultaria impossible celebrar les falles en les dates anunciades de juliol han pres aquesta decisió. De tota manera, Galiana ha informat que l’acord pres haurà de ser ratificat en Assemblea urgent i extraordinària de Presidents de manera telemàtica, entre les 19h. de hui mateix fins a les 19h. del divendres 15 de maig. Per tant, la decisió final serà celebrar les Falles en març de 2021.

Tant Ribó com Galiana han mostrat el seu interès de protegir I’essència de la festa, les falles, i I’ofici d’artista faller. Des de I’Ajuntament de València i des de la Regidoria de Cultura Festiva es destinaran tots els esforços a pal·liar els efectes negatius d’esta decisió.

Proposaran als presidents i presidentes un pla de treball que conjumine els exercicis de 2021 i 2022; i condicionaran les subvencions que anualment atorga I’Ajuntament de València a una sèrie de requisits i compromisos econòmics que es fixaran en qüestió de dies.
D’altra banda proposaran, a l’Assemblea de Presidents que és la que ha de decidir, que les màximes representants, Consuelo, Carla i les seues Corts d’Honor, continuen exercint el seu càrrec durant l’exercici.
Galiana ha finalitzat la seua intervenció amb unes emotives paraules dient ‘No serà hui, no serà demà, però sabrem, com sempre hem fet, renàixer de les nostres cendres’.

Comenta la notícia