La Diputació avança en els tràmits per a construir els nous centres socials de Meliana i Mislata

La responsable de l’àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, s’ha reunit amb els alcaldes i tècnics dels consistoris per a tractar l’engegada dels projectes

La corporació invertirà en aquests dos centres de dia i una residència de titularitat pública a l’Horta 8.102.375 euros en els pròxims dos anys

02/03/2018.La Diputació de València avança en els tràmits del projecte de construcció de dos centres socials a Meliana i Mislata. La responsable provincial de Benestar Social, Mercedes Berenguer, està mantenint una sèrie de trobades amb els alcaldes dels dos municipis, Josep Riera, de Meliana, i Carlos Fernández Bielsa, de Mislata, així com amb els tècnics municipals de tots dos ajuntaments. “L’objectiu és assessorar-los perquè sàpien quina documentació han de preparar i com fer-ho de la millor forma possible. Al final no és més que facilitar-los el treball i agilitar els processos”, explica Berenguer.

La corporació provincial va a invertir 11.019.428 euros en els pròxims dos anys per a materialitzar els centres de Meliana i Mislata, i també els de Ademúz, Agullent, Aras de los Olmos i La Font de la Figuera. Els sis seran centres de titularitat pública, ja que el projecte és fruit de la col·laboració entre la Diputació, la Generalitat Valenciana, que ha estudiat els projectes amb criteris objectius i finançarà el funcionament dels centres, i els propis ajuntaments, que aporten el sòl o els edificis municipals a rehabilitar.

Segons Mercedes Berenguer, “és una satisfacció enorme que diferents administracions col·laborem en alguna cosa tan important com donar una resposta a les necessitats bàsiques de les veïnes i veïns”.

En el cas de Meliana, els 3.706.437 euros d’inversió de la Diputació es destinaran a un nou centre de dia per a persones majors amb una disposició d’entre 60 i 100 places. Mislata, per la seua banda, comptarà amb 4.395.938 euros per a rehabilitar l’antic Hospital Militar, que acollirà una residència de la tercera edat dotada amb 40 places, i un centre de dia habilitat per a 60 persones.

Deixa el teu comentari