La Diputació de València presenta el Pla Director del Carraixet per a impulsar la mobilitat sostenible

Han creat un corredor per a unir la Serra Calderona amb la mar

La Diputació de València ha creat el Pla Director del Carraixet per a crear un corredor verd des de la Serra Calderona fins la mar. A més, articula i millora la mobilitat en el nord de l’àrea metropolitana de València.

L’objectiu és utilitzar aquest pla també per a fomentar la mobilitat sostenible, per a que els veïns dels pobles que abarquen aquesta zona puguen desplaçar-se tant cap a la ciutat, com cap a la Calderona.

Per a dur a terme el projecte, la Diputació de València s’ha coordinat amb la Generalitat Valenciana i amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Les tres administracions han mostrat molt bona voluntat junt als 12 ajuntaments que formen part de la iniciativa. 

El Barranc permet connectar i visualitzar gran part dels paisatges i recursos que defineixen la zona nord de València. Per una banda, la Calderona; el paisatge dels pobles que acompanyen el seu recorregut; la Plana, caracteritzada pel regadiu citrícola, i l’Horta històrica com a mostra del paisatge agrari amb un sistema de reg mil·lenari. I és que el Carraixet es troba travessat per una àmplia xarxa de camins històrics, sendes, vies pecuàries i carreteres que estructuren un increïble paisatge.

Deixa el teu comentari