La Fundació Novaterra impulsa “La Promotora” d’Empreses amb Triple Impacte

La Promotora promourà l’emprenedoria social des del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. El seu focus se centrarà en la creació d’empreses socials des d’empreses existents.

Novaterra Servei d’àpats Sostenible, Mercavalència, Agricultors de la Vega, la Universitat Politècnica de València i Fundació per la Justícia, entre altres, ja s’han compromés amb aquesta iniciativa

La Conselleria d’Economia Sostenible entra a formar part com a garant de l’ODS17 que ha de veure amb el foment d’Aliances

“Contribuir a aportar solucions als desafiaments de la societat des de l’empresa és l’objectiu amb el qual la Fundació Novaterra llança “La Promotora”, segons Emili Altur, gerent d’aquesta entitat valenciana que porta quasi 30 anys d’història treballant per la justícia i la inclusió social a través de l’ocupació, i entitat promotora de la iniciativa.

La inspiració sorgeix fruit de la visita, fa ara dos anys, del Nobel de la Pau Muhammad Yunus a València per a la presentació del seu últim llibre “Un món de tres zeros. La nova economia de pobresa zero, desocupació zero, i zero emissions netes de carboni”, visita de la qual Novaterra va tindre l’honor de ser amfitriona. El professor Yunus aposta en aquest llibre per l’empresa social com la solució a aquests tres grans problemes.

“Un nou tipus de negoci que no reparteix dividends, dedicada a solucionar problemes humans”, en paraules del professor.

Aquesta inspiració té reflex en la marca de la Promotora, dissenyada per l’empresa valenciana Socarrat Studio “que combina les 3 oes en moviment de la paraula, una picada d’ullet sens dubte a aqueixos tres zeros, com a motors de les tres icones que representen l’equilibri entre l’impacte econòmic, l’impacte social i l’impacte ambiental”, destaca Esther Cerveró, Dircom de Socarrat.


Ismael Abel, expert en emprenedoria i innovació, i coordinador de la iniciativa, ha ressaltat alguns dels aspectes clau del que és i pretendre aportar La Promotora a l’ecosistema emprenedor. “Busquem construir i enfortir ecosistemes locals per a identificar, impulsar i consolidar Empreses Socials que resolguen reptes socials i ambientals, generant ocupació digna i amb un model de negoci sostenible. Crear i fer créixer empreses socials de triple impacte, i al seu torn transformar empreses que no ho són en empreses més socials”, destaca Abel.

Novaterra Servei d’àpats Sostenible, la Societat d’Agricultors de la Vega, Mercavalència, la Universitat Politècnica de València i la Fundació per la Justícia són algunes de les empreses i organitzacions que han manifestat ja el seu interés de formar part d’aquesta iniciativa.

La Directora General d’Emprenedoria Sostenible Teresa García ha anunciat en primícia que “la Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme participarà amb Novaterra en el ODS Núm. 17 d’aquesta promotora, el relatiu a les aliances. I al seu torn ens agradaria que fóra un dels socis de l’acceleradora pública d’emprenedoria sostenible que volem posar en marxa amb altres agents de l’ecosistema emprenedor”. Des de la Conselleria d’Economia acaben de llançar la iniciativa LLAMP, que comparteix filosofia amb La Promotora i pretén convertir-se en un punt de trobada per a l’ecosistema de l’emprenedoria sostenible i social. “Vehicular la responsabilitat social a través de la creació d’iniciatives empresarials d’alt impacte, és un exercici de intraemprendimiento que cal atendre i fomentar, una cosa positiva fins i tot per a les empreses que no són d’alt impacte, perquè a través d’aquestes iniciatives es pot vehicular la innovació social”, han destacat fonts de la Conselleria

La Promotora a Alzira
Des del marc global d’actuació que suposen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, La Promotora pretén al seu torn actuar de manera local, a través d’una xarxa de nodes o ‘promotores locals’ que aglutinen capital relacional des de la proximitat i les xarxes de confiança, convertint-se en reactors socials que promoga el canvi. Per aqueixa raó La Promotora s’ha presentat també a Alcoi i Alzira, localitats on Novaterra ja té seus i capital relacional per a començar a desenvolupar aqueixes “Promotores” locals amb l’empresariat de la zona, i que compta d’eixida amb un ampli suport de tots dos ajuntaments locals i l’empresariat de la zona.

A la presentació a Alzira van acudir empreses de la Ribera com AVSA Barrada i Llavorem Agricultura Social Coop.V. I representants de diferents entitats i universitats com la Fundació Cepaim, el Col·legi Sagrada Família, el CEEI València, la Universitat Politècnica de València i Florida Universitària.

També va acudir la directora del Centre de Participació Ciutadana, Ana Iborra, on va tindre lloc la presentació i on es troba la seu de Novaterra Alzira. I la Regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Igualtat del Ajuntament d´Alzira Marina Mir, qui va destacar la manera integral i arrelada de treballar de la Fundació Novaterra. “Per a fer l’itinerari d’inserció soci laboral amb les persones a les quals Novaterra acompanya estudien molt bé el seu entorn empresarial perquè la inserció siga reeixida. En aquest sentit La Promotora ve a aportar a l’ecosistema emprenedor de la zona, i tindrà un gran impacte per a la innovació social i les empreses de la Ribera”.

Deixa el teu comentari